Nagy volt az érdeklődés az Egészségnapon a TF-en
2024. április 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 16-án a Healthy Campus jegyében rendezték meg a TF Egészségnapját. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy egészségtudatosabb szemléletre buzdítsa az intézmény hallgatóit, dolgozóit és a kerületi lakosokat.

Jóllehet a rendezvényt megelőző napokban valóságos nyári meleg tombolt Magyarországon, keddre hazánkba is megérkezett a hidegfront, amely jelentős lehűlést és esőt hozott magával.

Persze mindez nem tántorította el az érdeklődőket attól, hogy ellátogassanak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) aulájába, ahol reggel 9 és délután 3 óra között – az egészségmegőrzés jegyében, a Healthy Campus keretében – színes programokon vehettek részt.

Nagy volt az érdeklődés az Egészségnapon a TF en 1

Az eső miatt a szervezőknek ugyan be kellett telepíteniük a sportstandot, az asztaliteniszt és a teqballt a büfé teraszáról, érdeklődőkből így sem volt hiány.

A Healthy Campus jegyében számos pillérrel és „termékkel” ismerkedhettünk meg, így többek között a Healthy Campus-menüvel, a stresszstanddal, a mentálisegészség-totóval, a sportstanddal, a különböző társas- és kártyajátékokkal vagy éppen a gyümölcsstanddal, míg a bátrabbak csontsűrűség-, koleszterin-, húgysav-, illetve vércukorszint- és In-Body testösszetétel-mérésre, valamint bőrgyógyászati és fogorvosi vizsgálaton is részt vehettek.

A stresszstandnál Horváth Andrea, a TF levelező tagozatos, elsőéves BA edző szakos hallgatója, tízszeres felnőtt, illetve masters magyar bajnok és kupagyőztes testépítő és fitneszversenyző, egyetemi okleveles sportcoach és kommunikációs szakember várta az érdeklődőket saját, a stresszoldást segítő, a „Probléma és megoldandó feladat” elnevezésű játékos, a gondolkodást fejlesztő feladattal Compátia-kártyák segítségével.

Mint megtudtuk, sokan adtak bátorító visszajelzéseket, mert a játék során a résztvevők ki tudtak bontakozni, és tudatosították érzéseiket a stresszel kapcsolatban. Mindehhez erőforrásokat is társítottak, ami a stresszoldást segítette.

Nagy volt az érdeklődés az Egészségnapon a TF en 2

A nap során volt még gerinctorna, közös poundozás Mezei Eszter sztáredző vezetésével, az Adománystandnál használttárgy- és ruhagyűjtés, míg a kreatív, művészi beállítottságú érdeklődők pályázaton mutathatták meg tudásukat, és készítettek hulladékból műalkotásokat.

Az igazán aktívak külön füzetbe gyűjtötték az egyes standoknál szerzett pecséteket, és a rendezvény végén a legtöbb pecsétet gyűjtők között különböző ajándéktárgyakat sorsoltak ki.

Az aulában zajló eseményekkel párhuzamosan reggel 10 és délután 2 óra között a csordultig telt Tokió-teremben több mint 50 fő hallgatta meg az egészségmegőrzést elősegítő tudományos előadásokat, amelyeket szakmájukban elismert szakemberek tartottak.

Fotó: Nemes Attila, Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!