Az Erasmus+ hallgatói mobilitás izgalmai
2024. április 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeresen megérkeztek az Erasmus+ hallgatók, és megkezdték a tavaszi szemesztert egyetemünkön.

Izgalmas időszak előtt állnak. Összesen tizenegy portugál, két-két  német és spanyol, valamint egy-egy török és olasz hallgató csatlakozott hozzánk, készen arra, hogy felfedezzék a TF-es lét izgalmait és Magyarország kulturális sokszínűségét.

Az egyetem elkötelezett amellett, hogy kiváló élményt nyújtson az Erasmus+ hallgatóknak, és számos integrált programot szervezett az angol nyelvű képzések – BA Sport Coaching és MSc Sport Coaching - hallgatóival való kapcsolattartás és a közösségbe beilleszkedés érdekében. Március 27-én például egy bowlingdélután keretében volt lehetőség kötetlen találkozásra és új, nemzetközi barátságok kialakítására.

Az Erasmus hallgatói mobilitás izgalmai 2

Carolina Silva portugál Erasmus+ hallgatónk így nyilatkozott az egyetemünkön töltött idejéről: ,,Azért döntöttem úgy, hogy a TF-et választom az Erasmus-programomhoz, mert nagyon érdekelt Budapest, és amikor a különböző egyetemi lehetőségeket kutattam, egyértelműen a TF tűnt a legvonzóbb budapesti egyetemnek. Nagyon élvezem a tanulmányaimat, jó fogadtatásban részesültem, a tanárok pedig közvetlenek és támogatóak. Kétségtelen, hogy Nóri és Zsombor – a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársai – nélkül nem tudtam volna megvalósítani az Erasmus-terveimet, mindig készek segíteni bármilyen kérdésben. Összességében nagyon jó tapasztalatom van a TF-fel, és az Erasmusra kitűzött minden célomat elérni látszom”.

Egyetemünkön az Eramus+ ösztöndíj kiutazó oldala is kiemelkedő: a tavaszi félévben: 19 hallgatónk tartózkodik külföldi egyetemi képzésen, illetve szakmai gyakorlaton, többek között Romániában, Portugáliában, Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, Norvégiában, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban.

Az Erasmus hallgatói mobilitás izgalmai 1

A bukaresti szakmai gyakorlatát töltő Sportszervezés BSc III. évfolyamos Széles Ákos is elégedett. „Nagyon jó döntésnek bizonyult belevágnom az Erasmus+ szakmai gyakorlat mobilitásba. Az itt eltöltött idő hasznosságát mi sem mutatja jobban, minthogy az eddig elsajátított elméleti tudásomra építve tanulhatok és tapasztalhatok a gyakorlatban. Mivel a sport egyre inkább nemzetköziesedik, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy külföldön szerezzen tapasztalatot, de leginkább kapcsolatokat”.

Szaszák Zsuzsa, tanulmányi mobilitását éppen Portóban tölti, kintlétéről pedig így nyilatkozott: „Rengeteg programot szerveznek nekünk, könnyű barátokat szerezni. Szabadidőnkben sokat kirándulunk és szörfözünk, illetve szinte minden nap megnézzük a naplementét, mert itt olyan szép, hogy nem lehet megunni. Nagyon-nagyon ajánlom mindenkinek, hogy tanuljon egy fél évet külföldön, és használja ki a lehetőséget, hogy ösztöndíjjal élhet és tanulhat egy másik országban. Én másfél hónapja vagyok itt, de már most nagyon sokat kaptam ettől a lehetőségtől.”

Amennyiben kedvet kaptál a mobilitáshoz, vedd fel a kapcsolatot a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságával az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen az Egyetem K1 épületének első emeletén.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!