A teljes ötéves akkreditációs ciklust hibapont nélkül zárta az Analitikai Laboratórium
2024. április 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ismét kitűnőre vizsgázott a TF Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma.

A Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma 2020. március 4-én megszerzett MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány szerinti akkreditációjának ötéves ciklusa a végéhez közeledik. Az első audit óta három felülvizsgálati auditon vett részt a laboratórium. Ezekből az utolsót kedden tartotta a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH).

A korábbi évekhez hasonlóan a NAH auditorai a laboratórium teljes minőségirányítási rendszerére és szakmai munkájára kiterjedően rendkívül körültekintően és alaposan átvizsgálták, értékelték a vonatkozó dokumentumokat, még így sem tudtak azonban hibát, nemmegfelelőséget találni.

Az audit záróértekezletén a NAH vezetőminősítője örömmel jegyezte meg, hogy a laboratórium nemcsak vizsgálati profiljában, hanem a szakmai munka minőségében és a munkatársak hozzáértésében is egyedülálló Magyarországon.

A laboratórium az eddigi auditokat minden alkalommal változó összetételben teljesítette, négyen azonban – dr. Szilágyi-Utczás Margita laboratóriumvezető, dr. Pálinkás Zoltán laboratóriumvezető-helyettes, Schreiberné Molnár Erzsébet minőségirányítási szakértő és Király Réka laboratóriumi technikus – a teljes ciklusban kulcsfigurái voltak a laboratórium működésének kialakításában és folyamatos fejlesztésében.

Az összeszokott csapat azóta újabb tagokkal, Bartha Hajnal technikussal, Szemők Szilvia minőségirányítási vezetővel és a tavalyi év végén érkezett Sánta Anna mérnökkel kiegészülve teljes szakmai odaadással áll a felelős étrendkiegészítő-gyártók és azon sportolók rendelkezésére, akik nem bízzák a véletlenre, hogy ne essenek vétlen doppingolás áldozatául.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!