Meghívó Fülöp Tibor előadására
2024. április 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Klebelsberg Kuno Szakkollégium előadást szervez „Az anaerob küszöb fogalma és értelmezése” címmel, melyre tisztelettel meghívja Önöket. Az előadó Fülöp Tibor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kerékpáros szakvezetője lesz.

Fülöp Tibor az edzőképzést és a teljesítménydiagnosztikai képzéseket Németországban végezte el. Olyan szaktekintélyektől tanulta a szakmát, mint idehaza dr. Malomsoki Jenő vagy Németországban prof. dr. Dietmar Junker és prof. dr. Kuno Hottenrott. A Német Olimpiai Sportszövetség (DOSB) és a Német Kerékpáros Szövetség (BDR) A licences edzője. 1993 óta edzősködik, 2002 óta van jelen a magyar kerékpársport edzőképzésében szaktárgyi oktatóként. 2018-ban lett a Magyar Kerékpáros Szövetség oktatási és sporttudományi koordinátora.

2005-ben hozta létre az első magyar privát sportlabort, melyet 11 évig működtetett. Jelenleg a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként és laborvezetőjeként foglalkozik teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokkal. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mellett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Orvosi és Metodikai Központjának munkáját segíti sporttudományi tanácsadóként. Rendszeresen tart előadásokat szakmai konferenciákon, a Magyar Edzők Társasága és különböző sportágak által szervezett edzőtovábbképzéseken, valamint erőnlétiedző-kurzusokon (IWI, Magyar Kézilabda Szövetség, Magyar Labdarúgó Szövetség), illetve a TE humánkineziológia és sportteljesítmény-elemző szakán. Tagja a Magyar Edzők Társaságának és a Magyar Sportorvos Társaságnak, valamint titkára a Magyar Sporttudományi Társaság Teljesítményélettani Szakbizottságának. Munkáját korábban Gerevich és Wesselényi Alapítvány sportszakemberi ösztöndíjjal, az Év sportolójának edzője emlékplakettel, a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség pedig 2022-ben az „Év embere” díjjal ismerte el.

Időpont: 2024. április 18. csütörtök, 18:00

Helyszín: K1 épület, B002 Tokió-terem

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!