A sportnemzet erősítését is szolgálja a Nyerges Mihály-emlékkonferencia
2024. január 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén is nagy sikere volt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megrendezett Nyerges Mihály-emlékkonferenciának, amely útmutató lehet a fiatalok számára. A TF legendás dékánjáról elnevezett emlékdíjat ezúttal Fábián László kapta meg.

Csütörtökön immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a Nyerges Mihály-emlékkonferenciát, idén „Eredményjelző: Magyar sport 2023” elnevezéssel. A Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportmenedzsment Szakbizottsága, valamint a TF szervezte eseményen izgalmas előadásokat hallhattunk többek között a 2023-as év sportberuházásairól, magyarországi sporteseményeiről, az idei párizsi olimpiával kapcsolatos reményekről, valamint a tavalyi atlétikai világbajnokságról is.

A sportnemzet erősítését is szolgálja a Nyerges Mihály emlékkonferencia

Nyitóbeszédében dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke így fogalmazott: „Az először 2011-ben megrendezett konferencia óta sok mindent történt, nem is tudtuk, hogy ilyen nagy sorozat lesz belőle. Száznál is több előadás hangzott el, konferenciafüzeteket adtunk ki, TDK-munkák, PhD-k, habilitációk sora született az itt elhangzottakat fölhasználva. Kívánom, hogy még sokáig éljen ez a rendezvény!”

Prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora kiemelte: ez a konferencia a fiataloknak is lehetőséget kínál, miként lehet épülő, erősödő sportnemzet kialakításához szükséges tudományos eredményekkel gazdagítani Magyarországon a sportmenedzsmentet. Hozzátette: a 2010. december 31-én 64 évesen elhunyt Nyerges Mihály munkássága példaként szolgál a TF-hez kötődők (hallgatók, oktatók) számára, ez a konferencia méltó emléket állít neki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idén Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó kapta a Nyerges Mihály-emlékdíjat, a sportvezető videóüzenetben mondott köszönetet: „Megtisztelő, hogy a magyar sporttudomány kiválóságai rám gondoltak a díj odaítélésekor. Nyerges Mihály a sporttudomány kiemelkedő alakja volt, ez a szakmai elismerés kimondottan fontos nekem.”

A krónikához tartozik még, hogy a tavalyi budapesti atlétikai világbajnokság önkéntesei pólóval ajándékozták meg dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes vívót, a MOB elnökségi tagját, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökét, akinek nagy szerepe volt abban, hogy az atlétikai vb önkéntesei október végén elnyerték a Nemzetközi Fair Play-díjat.

A programdús nap keretében a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták a Nyerges Mihály-emléktáblát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!