Sikeres +1 OK Program a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2023. december 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem elsőéves MSc Rekreáció szakos hallgatói hasznos tapasztalatokat szereztek a szakmai gyakorlat keretein belül, a munkahelyi egészségfejlesztési projekt során, amelyet előzetes egyeztetések után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézményi dolgozói csapatánál végeztek el.

1 OK logóA kihívást jelentő program, melyet a hallgatók +1 OK néven indítottak, arra ösztönzte a résztvevőket, hogy mindig találjanak okot szabadidejük aktív eltöltésére, ezzel lefektetve az egészséges életmód kialakításának alapjait.

Az eseménysorozat az egészségi állapot felmérésével kezdődött, ami kiindulópontként szolgált az egyéni célok megfogalmazásához.

Sikeres 1 OK Program a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 3

A program további részében számos érdekes és változatos tevékenység szerepelt, többek között táplálkozási tanácsadás, a mentális egészség fejlesztése, gerinctorna, pilates, nordic walking. Természetesen a csapatépítés is kiemelt fontosságú volt, geocaching mellett játékos vetélkedők segítették a résztvevőket szellemi és fizikai felüdüléshez, felfrissüléshez.

A hat héten keresztül zajló +1 OK program, tehát nemcsak szakmai gyakorlatot jelentett, melynek keretében a hallgatók elsajátíthatták egy pilot program megvalósításához szükséges kompetenciákat – ezen belül kiemelten a munkahelyi egészségfejlesztés témakörét – hanem olyan kezdeményezést is, amely segítette a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet a szabadidő aktív eltöltése fontosságának megértésében. A résztvevők az eseménysorozat tapasztalataiból merítve mostantól könnyebben integrálhatják az egészséges életmód elemeit mindennapi rutinjukba. A +1 OK Program példaértékű kezdeményezés, amely más intézmények számára is ösztönzőként szolgálhat az egészségfejlesztés terén.

Sikeres 1 OK Program a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!