Rekordszámú résztvevő a TF nyílt napján
2023. december 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF fennállásának egyik leglátogatottabb és talán legsikeresebb nyílt napját tartották múlt pénteken a Csörsz utcában, illetve a központi épületben.

Már a múlt hét közepén sejteni lehetett, hogy rekordszámú résztvevő lesz jelen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hagyományos nyílt napján december 15-én, pénteken. A szervezők ugyanis több alkalommal is megemelték a regisztrációs létszámkorlátot, és végül 500-nál állt meg a „licit”.

Az pedig még ennél is beszédesebb mutató, hogy már egy órával a hivatalos, 15 órai kezdés előtt csordultig megtelt az Athén terem a TF-re vágyó, az egyetemünkre kíváncsi fiatalokkal, akiket úgy kellett „kirobbantani” a teremből, hogy ne a nagyelőadóban ücsörögve várják meg a kezdést.

Rekordszámú résztvevő a TF nyílt napján 0

A Hallgatói Önkormányzat tagjai arra kapacitálták az érdeklődőket, hogy bátran menjenek oda a Magyar Sportcsillagok Falánál található Sportmedicina-, TFSE-, TF Sportvizsgaközpont- és a HÖK-standhoz. A továbbtanulni vágyók hamar levetkőzték megilletődöttségüket, majd sorra tették fel kérdéseiket: „Milyen programokat szervez a HÖK? Hogyan vehetek rész benne? Hol és mikor kell jelentkeznem, hogy a TFSE sportolója lehessek?” 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy 13.30-tól tömött sorokban érkeztek a fiatalok a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba, hogy közelebbről is megismerkedjenek a nagyszerű sportlétesítménnyel, ahol vezetett túrán – több turnusban – több mint 300-an tekintették meg az épületet. 

Tizenöt órakor aztán a szervezők végleg kitették a „Megtelt” táblát az Athén terem ajtajára, és végre elkezdődött a másfél órás program.

Először a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás köszöntötte az egybegyűlteket.

Rekordszámú résztvevő a TF nyílt napján 3

„Nem túlzás állítani, hogy nincs olyan sikeres magyar sportoló, aki nem kötődött vagy kötődik valamilyen formában a lassan százéves TF-hez – emelte ki. – Ide sorolhatnám ugyanakkor a testnevelő tanárokat, sportszakembereket, edzőket és az olimpiai érmeket szerzett korábbi és jelenlegi hallgatókat is. Saját szemetekkel láthatjátok, hogy az egyetem infrastruktúrája rohamosan fejlődik, ami annak is köszönhető, hogy képzéseinken a gyakorlat ismét megkapta azt a szerepet, amit eredetileg neki szántunk. Ha idekerültök, lehetőségetek nyílik arra, hogy méltó módon képviseljétek az egyetemet és Magyarországot akár a sport világszínpadán is.”

A folytatásban prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a TF előző rektora, a kuratórium elnöke mondott köszöntőbeszédet, amelyben elárulta, 45 évvel ezelőtt ő is olyan egyetemre vágyott, ahol a testkultúrát rendkívül színvonalsasan művelik és tanítják. Mindezt olyan oktatók vezetésével, akik akár tanárként, akár edzőként akár pedig menedzserként jártasak szakmájukban és szakterületükön. 

„Óriási elkötelezettség kell ahhoz a pályához, amire most vágytok. Nemcsak a kognitív területen kell képzettnek lennetek, hanem értelemszerűen a fizikain is. Mindehhez óriási felelősség is hárul egyben.” 

Rekordszámú résztvevő a TF nyílt napján 4

Az elkövetkező szűk másfél órában bemutatkozott a Tanulmányi Hivatal, a Továbbképző Központ, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága, a TFSE, a Sport Iroda és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, továbbá a jelenlévőket tájékoztatták az osztatlan tanárképzésről, az edző- és szakedzőképzésekről, a rekreációs és életmód szakról, valamint a sportszervező és sportmenedzser szakról is. Az előadások után a résztvevők a kijelölt szekciótermekben tehették fel kérdéseiket a TF oktatóinak és szakembereinek.   

A nyílt nap végén több elismerést is kapott egyetemünk, amelyek közül az egyik legbeszédesebbet egy Messenger-üzenetben fogalmaztak meg:

„Eszméletlen jó volt a nyílt napotok, nagyon átjött a TF-es életérzés! Az egyetemről nem is beszélve, egyszerűen imádom. Alig várom, hogy tagja lehessek ennek a csapatnak.”

Leendő hallgatóink, TF-re vágyó fiatalok! Most már csakis rajtatok a sor.

Fotó: Nemes Attila, Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!