Szándéknyilatkozatot írt alá a TF és kubai Manuel Fajardo sportegyetem
2023. október 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 24-én szándéknyilatkozatot írt alá a havannai székhelyű Manuel Fajardo Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A felek a jövőben számos területen kívánnak együttműködni.

Kubai oldalról dr. C. Reynaldo Velázquez Zaldívar felsőoktatási miniszterhelyettes, őexcellenciája Guillermo Vázquez Moreno, Kuba magyarországi nagykövete, dr. C. Silvano Merced Len, a kubai Manuel Fajardo Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, valamint M. Sc. Iliana Martínez González, a Felsőoktatási Minisztérium bilaterális osztályának vezetője vett részt a rektori tárgyalóban tartott eseményen.

A külföldi delegációt prof. dr. Sterbenz Tamás rektor, dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes, dr. habil Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Németh Nóra nemzetközi koordinátor, illetve a TFSE NB I-es női röplabdacsapatának kubai vezetőedzője, Herrera Olazabal fogadta.

Szándéknyilatkozatot írt alá a TF és kubai Manuel Fajardo sportegyetem 2

Az eseményen szintén jelen volt Perényi Petra, a Magyar Rektori Konferencia nemzetközi és európai titkára, valamint dr. Heuer Orsolya jogi titkár.

A szándéknyilatkozattal a felek közös célja, hogy elősegítsék a tudásgyarapodást és a disszeminációt, előmozdítsák a nemzetközi megértést, segítsék a két intézmény diákjainak és oktatóinak részvételét oktatási és tudományos munkában, valamint, hogy különböző új szolgáltatásokat nyújtsanak az egyetemi közösségnek.

Ezenfelül a két intézmény szeretne együttműködni a csereprogramok és rövid távú intenzív programok elősegítésében, együttes kutatási projektek kivitelezésében, közös tevékenységek szervezésében – beleértve szemináriumok, szimpóziumok, workshopok, konferenciák és digitális oktatási programok szervezését –, közös publikációk elkészítésében, már meglévő tantervi programok nemzetköziesítésében, valamint az együttműködést elősegítő mobilitási programok részvételében (Erasmus +, KA171).

Fotó: Németh Nóra

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!