Változatos programok és sok érdeklődő a mentális egészség napján
2023. október 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hallgatók, dolgozók és alumnitagok is részt vettek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem október 12-i egész napos rendezvényén, amelynek középpontjában a mentális egészség állt.

Változatos programkínálattal várta az érdeklődőket a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem október 12-én, az intézmény campusán megrendezett mentális egészség napján. A Healthy Campus projektet is szolgáló rendezvény középpontjában a mentális egészség megőrzése és a megelőzés állt.

Reggel 8-kor tornával és hangtálas meditációval várták a korán ébredőket, később pedig a könyvtárban folytatódott a program, ahol először Takó Mónika tartott előadást a színterápiáról, majd kollégánk, Vízkeleti László beszélt a vipassana meditáció jótékony hatásairól az érdeklődőkkel teljesen megtelt teremben.

Változatos programok és sok érdeklődő a mentális egészség napjánű 2

A Fair Play-díjas TF-es oktató, dr. Szikora Katalin vezette campuskerti sétán mintegy húszan vettek részt, akik számos érdekes információt hallhattak az egyetem kertjében álló szobrokról, illetve az épületekben található történelmi emlékekről. Ezt követően az ország egyik legelismertebb sportpszichológusa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókat felkészítő dr. habil. Lénárt Ágota, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék vezetője tartott előadást a Hepp teremben az autogén tréningről, amelyet a hallgatóság a gyakorlatban is kipróbálhatott. Ezt követően más, modern stresszoldó technikákat mutatott be az érdeklődőknek egykori oktatónk, Kökény Tibor.

Ezzel párhuzamosan, 14 és 17 óra között közös játék oldotta a résztvevők hangulatát az egyetem könyvtárában. Az esemény a könyvtári társasklub bemutatkozása is volt egyben.

Délután öt órakor Szendi Gábor klinikai szakpszichológus lépett a hallgatóság elé az Athén teremben „Az értelmes élet, a boldogság és az ezek útjában álló akadályok” című előadásával, melyre több mint 70 külsős érdeklődő is regisztrált.

Az egész napos rendezvényt táncház zárta Szerényi Béla és zenekara közreműködésével, amelyen remekül szórakoztak együtt magyar és külföldi hallgatóink, illetve kollegáink.

A programokhoz kiegészítésként szolgáltak a Hepp teremben egész nap fogyasztható gyógyteák, valamint a tanórák közötti szünetekben szóló zene.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!