Double degree megállapodást kötött a TF és a Ningbo Egyetem
2023. június 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön a Doktori Iskola szervezésében került sor a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a kínai a Ningbo Egyetem közötti double degree egyezmény aláírására.

 A két felsősoktatási intézmény közötti paktumot már idén február 1-jén nyilvántartásba vette az Oktatási Hivatal, ám a partnerintézmény képviselői csak most tudtak eljönni Magyarországra. E látogatás során az ötfős kínai delegáció több partneregyetemet is felkeresett, többek között intézményünket is.

A Ningbo Egyetemről prof. dr. Vang Hasz-csen rektorhelyettes, prof. dr. Ku Jao-tung, a Sporttudományi Kar dékánja, prof. dr. Csou Hszin-miao, a Társadalomtudományi Kar igazgatója, Fenna Sun, a Jogi Kar dékánhelyettese és Vu Hszi-cun, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda igazgatóságának vezetőhelyettese volt jelen.

Intézményünket prof. dr. Sterbenz Tamás rektor, prof. dr. Tihanyi József, a TF Doktori Tanácsának elnöke, prof. dr. Radák Zsolt, a Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ igazgatója, a Doktori Iskola vezetője, dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes, dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes, valamint dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője képviselte.

Az ünnepélyes aláírást követően prof. dr. Hasjen Wang egyetemünk képzéseit, csaknem százéves múltját, a nálunk végzett olimpiai és világbajnokokat, valamint a TF neves oktatóit méltatta. Ezután röviden bemutatta a kínai intézményt és képzéspalettáját. Ebből többek között az is kiderült, hogy a kínai úszóválogatott számos tagja az 1986-ban alapított Ningbo Egyetemen tanul. A kínai delegáció vezetője hangsúlyozta, szívesen tátja vendégül Kínában egyetemünk képviselőit.

Sterbenz Tamás rektor megköszönte a meghívást, majd bemutatta a TF képviseletében megjelent oktatókat. Az egyetem vezetője hangsúlyozta, egyetemünk számos területen, így az oktatásban, a doktori képzésben, a kutatásban és a sportban is szívesen működik együtt kínai partnerével. 

A kötetlen beszélgetés során a két fél a jövőbeni együttműködés lehetőségeit taglalta. A doktori képzésen kívül – többek között – a humán mozgástudományok mesterképzés, sportmenedzserképzés, vívóedzőképzés és a gerontológia terén várható közös munka. 

A kellemes hangulatú esemény kampuszbejárással zárult.

Fotó: Vidor Gergő

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!