Röplabda: lemaradt az élvonalról a TFSE, de nincs miért szégyenkeznie
2023. április 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem sikerült… Szombaton hazai pályán 3:1-re kikapott a Vasastól a TFSE női röplabdacsapata a másodosztályú bajnokság utolsó fordulójában, s mivel másnap a diósgyőriek győztek Békéscsabán, ők végeztek az első helyen, s jutottak fel az élvonalba, az Extraligába.

Az ezüstérmes TFSE idénye így is parádés volt, mást ne említsünk, a szombatit megelőző 16 bajnoki mérkőzését egyaránt megnyerte. Kár, hogy a 17. nem jött össze.

„Természetesen sajnáljuk, hogy nem sikerült feljutnunk, mert jó lett volna próbára tenni tudásunkat idehaza a legmagasabb szinten – mondta érdeklődésünkre hétfőn Budaházy Boglárka, a csapat egyik meghatározó játékosa, aki a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportszervező szakán harmadéves hallgató, illetve a Sportvizsgaközpont munkatársa. – Szombaton sajnos fáradtnak mutatkozott az idényben sokszor sérülésektől sújtott csapatunk, nem is játszottunk igazán jól.”

A 22 esztendős röplabdázó kiemelte: a csapatban mindenki egyetemista vagy dolgozik, ezért is nagy siker, hogy az egymást követő harmadik idényben sikerült megszerezni a második helyet a másodosztályban.

„Valójában nincs miért szégyenkeznünk, mindent kiadtunk magunkból, a tizenhat mérkőzéses győzelmi sorozatunk pedig extra teljesítmény volt. Nem csüggedünk, a következő évadban ismét célba vesszük az élvonalat” – tette hozzá Budaházy Boglárka.

Ott volt a szombati mérkőzésen prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora is, aki érdeklődésükre kiemelte: nincs miért nagy csalódottságot érezni.

„Ragyogó hangulatú meccs volt, az első szett után reménykedhettünk a feljutást jelentő győzelem megszerzésében, de a folytatásban a Vasas a TFSE fölé kerekedett szemlátomást sokat fejlődő fiataljai révén. Egy biztos: ahogyan eddig, a jövőben is segítjük a TFSE röplabda-szakosztályát, amely a játékosokkal együtt így is kihozta a lehető legtöbbet ebből az idényből. Fontos hangsúlyoznom, hogy nálunk nem az eredményesség a legfontosabb szempont, hanem az, hogy méltó helyre kerüljön az egyetemi élsport, s a TFSE röplabdázói ennek a kívánalomnak tökéletesen megfeleltek, büszkék vagyunk rájuk.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!