Hőssé avatták Mede Mártont
2023. március 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

TF Hőse posztumusz elismerést kapta egyetemünk korábbi hallgatója, a tavaly tragikus körülmények között elhunyt Mede Márton.

A tűzoltó és kutatóbúvár 2022. április 3-án búvártragédia következtében a Kossuth-barlangban vesztette életét. Ennek a szomorú eseménynek emléket állítva döntött úgy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szenátusa, hogy – elfogadva a Hagyományőrző és Kegyeleti Bizottság javaslatát –, példamutató hivatástudattal végzett munkája elismeréseként a TF Hőse címet adományozza Mede Mártonnak.

2023. március 2-án, csütörtökön avatták fel az egyetem Athén folyosójának falán lévő TF Hőse táblán Mede Márton nevét. Az avatáson megjelent az egyetem rektora prof. dr. Sterbenz Tamás, a kuratórium elnöke prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a szenátus tagjai, Mede Márton szülei, felesége és alig másfél éves kisfia, barlangász társai, volt évfolyamtársai és a TF munkatársai.

Hőssé avatták Mede Mártont

A rektor és a kuratóriumi elnök emlékezése és méltatása után Takács Bence, Marci volt évfolyamtársa mondott verset, majd elhelyezték az egyetem koszorúját a táblán. Rektor úr a hőssé avatást igazoló oklevelet, illetve Nemerkényi Krisztina, a Kegyeleti Bizottság elnöke a koszorún lévő TF-es kék szalag egy-egy másolatát nyújtotta át a családnak, amelyen ott virított a szívhez szóló üzenet: „Marci, emléked megőrizzük!”  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!