Teltházas MLSZ-konferencia a TF-en Marco Rossival
2023. február 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelentős érdeklődés mellett, több mint 300 fő részvételével rendezték meg február 16-án, csütörtökön az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferenciát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Az eseményen részt vett Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Egyetemünk Athén termében gyűltek össze az érdeklődők az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencián, amelyen a szakmában meglehetősen jártas hazai és nemzetközi előadók vettek részt.

Ennek tükrében egyáltalán nem volt meglepő, hogy már hetekkel az esemény előtt nem lehetett regisztrálni a képzésre, és csordultig meg is telt érdeklődőkkel a TF Athén terme.

A konferenciát dr. Barczi Róbert, a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója nyitotta meg, aki beszéde elején rögtön rávilágított, hogy a jelentős érdeklődés miatt az MLSZ telki edzőközpontjának 120 fős rendezvényterméből kellett áthozniuk a hagyományteremtő eseményt a TF nagyelőadójába, ennek köszönhetően több mint 300-an vettek részt a konferencián.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy hatalmas igény mutatkozik továbbképzési témáink iránt. Szükség is van ezekre az előadássorozatokra, hogy lássuk, miben kell még fejlődnünk, merrefelé halad a világ. Újfent bebizonyosodott, hogy leginkább a labdarúgás érdekli az embereket. Az elmúlt években rengeteget fejlődött a magyar foci, ám ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, hiszen minden területen fejlesztenünk kell labdarúgóinkat. Az itt előadók komoly szakembereknek számítanak saját területükön, és már volt szerencsém korábban megismerni őket, illetve betekintést nyerni kulisszatitkaikba. Chris Barnes és Christopher Carling a világ élvonalába tartozó Premier League és az első osztályú francia bajnokság labdarúgását képviselik, olyan pontvadászatokét, amelyekben igazi gladiátorok és technikás játékosok szerepelnek. Meghallgathatjuk az FTC erőnléti edzőjének előadását is, akinek elévülhetetlen szerepe van a csapat remek Európa-ligás szereplésében. Ha ma nem is tudunk mindent elsajátítani abból, amit itt hallunk, az alapelveket és a tudatos munka alapjait meg tudjuk tanulni.”

A rendezvényen először a jelentős Premier League-tapasztalattal rendelkező Chris Barnes, a Staffordshire-i Egyetem vendégprofesszora tartott előadást „Mérési adatok felhasználása és az edzői döntés támogatása a gyakorlatban” címmel, amelyet Christopher Carling, a Francia Labdarúgó-szövetség sporttudományi vezetőjének két előadása követett a francia utánpótlás-válogatottaknál végzett sporttudományi mérésekről, illetve a Francia Labdarúgó-szövetségnél folyó kutatásokról és innovációról.

Schuth Gábor, a felnőtt- és utánpótlás-válogatottak erőnléti edzője mellett felszólalt Kovács Bence Márk, a TF Sporttudományok Doktori Iskolájának PhD-hallgatója, a 33-szoros magyar bajnok Ferencváros erőnléti edzője, aki a zöld-fehér labdarúgók fizikai felkészítésének elemzéséről beszélt, kiemelt tekintettel a csapat nemzetközi kupaszereplésére. Schuth Gábor előadását Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya segítőjével, Cosimo Inguscioval hallgatta végig.

A konferenciát kerekasztal-beszélgetés zárta.

Fotó: Nemzeti Sport

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!