Elhunyt Puskás Antal, a TF rubindiplomása
2022. december 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Életének 99. életévében eltávozott tőlünk Puskás Antal, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rubindiplomás Alumni-tagja.

Elhunyt Puskás Antal a TF rubindiplomása

1923-ban született, 1948-ban szerzett testnevelőtanári diplomát a TF-en. Rövid ideig a budai Toldy Gimnáziumban tanított, majd sokáig a gödöllői Agrártudományi Egyetemen dolgozott. Tanszékvezető tanárként oroszlánrésze volt abban, hogy bevezették a heti kétórás, kötelezően előírt testnevelési foglalkozásokat.

Atlétaedzőként 540 versenyzője volt.

„Életem különleges korszakának számított az a húsz esztendő, amelyet atlétaedzőként Västeras városában, a svéd atlétika nemzeti fellegvárában töltöttem el. Két évtized leforgása alatt 540 fiatal sportoló került a kezeim alá, köztük egy ideig az 1976-os montreali olimpián a 3000 méteres akadályfutásban aranyérmet nyert Anders Garderud is. A középtávfutóink a svéd bajnokságban rendre elsöprő sikerrel szerepeltek” – mondta egy korábbi interjúban a szakember, aki versenyzőkorában a TFSE, majd a Vasas távol- és hármasugrójaként sorra nyerte a magyar bajnoki címeket.

Jövőre, életének 100. évében látogatott volna el hozzánk újra, hogy átvegye gránitdiplomáját – sajnos erre már nem kerül sor.

Isten veled, Tóni bácsi!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!