Elindult a regisztráció az Európai Sportszociológiai Társaság konferenciájára
2022. december 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2023. május 30. és június 2. között a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezik az Európai Sportszociológiai Társaság konferenciáját, az EASS2023-at, amelyre már regisztrálhatunk.

Elindult a regisztráció az Európai Sportszociológiai Társaság konferenciájára

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) már várja az európai és a globális társadalomtudományi közösség tagjai jelentkezését az EASS2023 Budapestre, azaz az Európai Sportszociológiai Konferenciára, amelynek témája: Átalakuló sport – átalakuló európai társadalmak.

Mint ismert, az Európai Sportszociológiai Társaság egyik alapító tagja dr. Földesiné Szabó Gyöngyi professor emerita, a TF Társadalomtudományi Tanszékének nyugalmazott oktatója, míg a szervezet elnökségében dr. Perényi Szilvia, a Sportmenedzsment Tanszék docense képviseli egyetemünket. A konferencia szervezését még évekkel ezelőtt nyerte el a TF, ám a pandémia okozta halasztások miatt végül jövő év tavaszán kerül rá sor.  

A rendezvény fővédnöke prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora és prof. dr. Géczi Gábor, a TF Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment Tanszék vezetője. Mindketten hangsúlyozták, a konferencia szervezése kiváló lehetőség, hogy a növekedjen a TF nemzetközi ismertsége.

„Szeretettel várjuk Európa társadalomtudományi kutatóit és doktoranduszait az EASS2023 Budapestre. Mivel az eseményt Magyarországon rendezik, különösen nagy lehetőség a hazai kollégák és környező országok kutatói számára, hogy megmutassák magukat” – emelte ki dr. Perényi Szilvia, az EASS bővített elnökségégének tagja.

Dr. Dóczi Tamás, az ISSA tanácsadó testületének tagja hangsúlyozta, várják a sportszociológia globális szereplőit is.

„A múlt évi ISSA-EASS közös konferencia megmutatta, hogy a Nemzetközi Sportszociológiai Társaság (ISSA) és az EASS jól tud együttműködni. Segítik egymás munkáját, és népszerűsítik rendezvényeiket tagjaik körében.”

A konferencia angol nyelvű honlapját erre a linkre kattintva érjük el, további információt – absztraktleadás, poszterek és prezentációk készítése, részvételi díj –pedig itt találunk.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!