TF-esekkel ünnepelt nagy sikert az U20-as hokicsapat
2022. december 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációs teljesítménnyel kiharcolta a bennmaradást a Divízió I-ben a magyar U20-as fiú jégkorong-válogatott, amelynek – mint azt a napokban megírtuk – két játékosa is a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre jár.

TF esekkel ünnepelt nagy sikert az U20 as hokicsapat

Nádor Kristóf másodéves a rekreáció és életmód nappali szakon, Ádám Zsolt pedig elsőéves a rekreáció levelező szakon tanul a TF-en.

A vb-t december 11. és 17. között a norvégiai Askerban rendezték meg, a mieink az A-csoportban a házigazdák együttese mellett Dániával, Kazahsztánnal, Franciaországgal és Szlovéniával szerepeltek együtt, mindegyik válogatott játszott mindegyikkel. A kifejezetten erős csoportba kerülő magyarok az első meccsen Dániával találkoztak, amellyel szemben végül hosszabbításban maradtak alul. Ezt követően 2–0-s előnyből 3–2-re kikaptak Kazahsztántól, majd szerdán újabb szoros és kiélezett összecsapáson 3–2-es vereséget szenvedtek Norvégiától.

Három meccs, három fájó vereség – és innen álltak talpra a mieink!

Csütörtökön Franciaország következett, és egy újabb emlékezetes csata: a magyar válogatott a harmadik harmadban két gólt ütve egyenlített (4–4), s miután a hosszabbításban nem született gól, a büntetők döntöttek. Óriási izgalmak közepette a 12. (!) párban dőlt el a mérkőzés, méghozzá a mieink javára.

Szombaton az utolsó fordulóban Szlovénia volt az ellenfél, s akárcsak az előző négy találkozón, ezen sem a magyarok számítottak esélyesnek. Csakhogy ismét borították a papírformát, fordulatos és izgalmas összecsapáson 7–5-re győztek! Fiatal hokisaink óriási bravúrral kiharcolták a bennmaradást. Norvégia, Kazahsztán és Franciaország mögött, de Dániát és Szlovéniát megelőzve csoportjuk negyedik helyén végeztek.

Két TF-es hallgatónknak és csapattársaiknak ezúton is gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!