Dr. habil. Csányi Tamás plenáris előadása a Münsteri Egyetemen
2022. október 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022.10.17-18-án rendezték meg a Münsteri Egyetem és a Willibald Gebhardt Intézet közös szervezésében "A testnevelés és iskolasport európai konferenciája" elnevezésű eseményt, amelyen egyetemünk Testnevelés-elméleti- és oktatásmódszertani tanszékének vezetője dr. habil. Csányi Tamás meghívott, plenáris előadóként vett részt.

Csányi Münster előadás

Előadásában egyrészt a mindennapos testnevelés hazai szabályozása, megvalósulása és tapasztalatai, másrészt annak népegészségügyi hatásai kerültek a középpontba. A 2014/15-ös tanév óta működő NETFIT, mint országosan egységes egészségközpontú fittségmérés eredményeit és elemzéseit felhasználva rámutatott a megnövekedett tanórák jótékony hatásaira.

Emellett kifejtette a közeljövőben megújuló hazai diáksport stratégiai céljait és továbbfejlesztési irányait is. A legfontosabb üzenete szerint a testnevelésórák számának a növelése önmagában is jelentős népegészségügyi tényező, amely meggyőző érv a szakemberek által Európa-szerte szorgalmazott óraszámnövelés mellett.

A konferencián olasz, finn, luxemburgi, német, holland és szlovén professzorok, egyetemi oktatók tárgyalták meg a testnevelés és iskolasport COVID-19 járványt követő „újraépítésének” kérdését. A kutatási eredmények összegzését és az irányelveket a konferencia egyik szervezője, a világszerte ismert Prof. Roland Naul ismertette (a publikáció letölthető innen).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!