Hírek

A TF elbúcsúztatta volt munkatársát, Kincses Ferencet

Elbúcsúztatták a 93 éves korában elhunyt Kincses Ferencet, aki 1981 ás 1991 között volt az egyetem Továbbképző Központjának igazgatója.

A TF elbúcsúztatta volt munkatársát, Kincses Ferencet

Nagy szerepe volt abban, hogy a különböző sportágakban tevékenykedő külföldi (elsősorban fejlődő országokból érkező) szakemberek képzése meghatározó szerepet kapott a Továbbképző Központban, ami később a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíjas programja vált. A nemzetközi edzőképzések alkalmával nemcsak szakmai szempontok vezérelték, hanem gondoskodott arról is, hogy az itt tanulók a saját sportágukban az összes versenyen részt vegyenek, továbbá ismerjék meg Magyarországot, ezért hétvégente kirándulásokat szervezett nekik.

Ha valakire lehet mondani, hogy a sport meghatározó szerepet töltött be életében, akkor az ő. A TF-en szerezte diplomáját és több sportedzői (ökölvívás, atlétika, röplabda, labdarúgás) végzettségét. Ezek közül a nagy szerelme az ökölvívás volt. Később a Magyar Ökölvívó-szövetségben vállalt fontos szerepet, amelynél szintén nagy fejlesztéseket valósított meg. Szinte az összes versenyen képviselte Magyarországot, mindenhova elkísérte a sportolókat, a fiatalokat és a felnőtteket egyaránt. Nemzetközi ökölvívó bírói végzettséget is szerzett. Jelentős sportági ismeretei miatt ma „Kincses-tárnak” nevezik őt, hiszen nem volt olyan ökölvívó verseny vagy sportoló, akiről, illetve amelyről ne tudott volna mindent.

Precizitása is világhírű volt, a Továbbképző Központ és a sportági szövetség dokumentációját pontosan és visszakereshetőn vezette, hogy minden ügy tisztán átlátható legyen.

Az egyetem háromtagú küldöttsége helyezte el a koszorút ravatalánál. Kovácsné Balog Judit, volt továbbképzőbeli munkatársa emlékezett rá rövid beszédben, és búcsúzott tőle egykori munkatársai és az egyetem nevében.

Nyugodjon békében!

gyász,Továbbképző Központ,Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB),nemzetközi edzőképzés,gyászjelentés,Kincses Ferenc