Dárdai Pál is részt vesz a Sport és Innováció Konferencia sajtótájékoztatóján
2022. szeptember 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. szeptember 12-én, hétfőn 13.00 órakor tartják az V. Sport és Innováció Konferencia sajtótájékoztatóját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Aulájában. A fotókiállítás-megnyitóval egybekötött eseményre ellátogat a 61-szeres válogatott labdarúgó, Dárdai Pál is.

Dárdai Pál is részt vesz a Sport és Innováció Konferencia sajtótájékoztatóján

Az esemény fontos kísérőprogramja a Németh Ferenc-fotópályázat keretében, Németh Péter szervezésében megvalósuló fotókiállítás, amely részben a 2013. szeptember 4-én elhunyt Németh Ferencnek állít emléket.

A tárlat ebben az évben már három témából áll. A Németh Ferenc-fotópályázat képei mellett ugyanis az érdeklődők megtekinthetik a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) nívódíjra jelölt és Derencsényi István nívódíjas képét, valamint a nyáron elhunyt futball-legendáról, Törőcsik Andrásról készült fotókat is.

„Az egyik szélső szekcióban a konferencia innovatív kiállítóiról, többek között a Magyar Paralimpiai Szövetségről, a Vasasról, az MTK-ról, az FTC-től és a Honvédról készült fotókat nézhetünk meg, továbbá néhány régebbi olimpiai képet is” – tájékoztatott Németh Péter, a tárlat szervezője. 

A másik szélső szekcióban a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nívódíj-fotópályázatára benyújtott képek szerepelnek.

„Remek fotókat láthatnak majd a kiállításra ellátogatók, hiszen mindegyiket a pályázatra nyújtottak be. Természetesen megtekinthetjük az idei győztes Derencsényi István műalkotását is. A kép Abu-Dzabiban korábban megrendezett mű- és toronyugró- világbajnokságon készült, lélegzetelállító látványt nyújt” – tájékoztatott dr. Dénes Tamás, a MSÚSZ főtitkára.

A kiállítás középpontjában a nemrég elhunyt legendás újpesti labdarúgó, a 45-szörös válogatott Törőcsik András életútjának bemutatása áll. Többek között emiatt is érkezik Magyarországra a 61-szeres válogatott Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC korábbi vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki a magyar sport elismert és hiteles szakembereként, a hazai labdarúgás kitűnő ismerőjeként emlékezik meg Törőcsik Andrásról.

A kiállítás-megnyitón jelen lesz dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója, valamint dr. Dénes Tamás, a MSÚSZ főtitkára.

Mint ismert, 2022. szeptember 14. és 16. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Sport és Innováció Konferenciát. A háromnapos eseménynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (szeptember 14., Budapest), illetve a Nemzeti Kézilabda Akadémia (szeptember 15. és 16., Balatonboglár) ad otthont. A konferenciára eddig 230-an regisztráltak.

Az V. Sport és Innováció Konferenciára itt regisztrálhatunk, a konferencia programja pedig itt tekinthető meg.

Fotó: NSO

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!