A TF-en nemcsak tanítják, hanem írják is a „sportjogot”
2022. július 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyre markánsabban jelenik meg a sportjog a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, és ezzel szoros összefüggésben a közéletben is. Vonzó lehet a szakterületen elhelyezkedni kívánó fiatalok számára, hogy hazánkban egyedül a TF-en működik Sportjogi Tanszék, amelynek vezetője dr. Szekeres Diána, s amelynek „alapkövét” a világhírű professzor, a két évvel ezelőtt elhunyt Sárközy Tamás rakta le az intézményben.

 A TF-en nemcsak tanítják, hanem írják is a "sportjogot"

S ha már a sportjog kapcsán megjegyeztük a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem vonzerejét, hozzá kell tenni azt is, hogy a tanszéknek van egy színvonalas, szakmai folyóirata, a Sportjog, amelynek éppen a napokban jelent meg a legújabb kiadása, a harmadik évfolyam első lapszáma.

A TF-en nemcsak tanítják hanem írják is a "sportjogot" (borító)„Dr. habil. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora köszöntötte szerkesztőbizottságunk napokban megtartott ülésének résztvevőit, egyszersmind kijelentette, hogy a TF teljes mellszélességgel támogatja lapunk működését” – mondta megkeresésünkre Szekeres Diána, aki a Sportjog főszerkesztője is egyben.

A lap szerkesztéséhez és így, a Lap elkészüléséhez jelentős segítséget nyújt a tanszék munkaközössége, külön kiegészülve a szerkesztőbizottsággal, amelynek Boóc Ádám, Borbély Zoltán, Cserny Ákos, Csisztu Zsuzsa, Fejes Péter, Görög Márta, Horváth István, Kovács Gábor, Nagy Zsigmond, Nochta Tibor, Pázmándi Kinga, Pribula László, Sárközy Szabolcs, Szuchy Róbert, Szabó Tünde, Tóth Gergő József és Tóth Nikolett Ágnes – aki egyben a tanszék docense is – tagja.

„Folyóiratunk negyedévente jelenik meg, minden erőnkkel és tudásunkkal az érdeklődő közönség kiszolgálására törekszünk. Célunk továbbá, hogy minél többen publikáljanak nálunk, vagy keressenek meg minket további ötletekkel kizárólag szakmai témákban” – hangsúlyozta Szekeres Diána.

A neves szakértőket fölvonultató munkacsoport a TF-en már három alkalommal megrendezett Sportjogi Konferencia negyedik „felvonására” is gőzerővel készül, méghozzá Sárközy professzor személyéről, munkásságáról és fölbecsülhetetlen szakmai hagyatékáról megemlékezve.

„Tanszékünk már szervezi az eseményt, amelyet a Magyar Jogász Egylet segítségével és együttműködésével kíván tető alá hozni – fogalmazott Szekeres Diána. – Tervünk szerint novemberben lenne ez az immár hagyományosnak számító nagyszabású szakmai rendezvény, méghozzá Sárközy Tamás Sportjogi Konferencia néven, professzor úr annak idején ugyanis a Magyar Jogász Egylet elnöke volt.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!