A VII. Sporttudományi PhD-szimpóziumon mutatták be az ÚNKP-n nyertes TF-pályázatokat
2022. június 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 27-én és 28-án a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Doktori Iskolája szervezésében immáron hetedik alkalommal rendezték meg a Sporttudományi PhD-szimpóziumot a TF-en. A Szimpózium célja, hogy lehetőséget biztosítson a doktoranduszok számára kutatási terveik és eredményeik bemutatására, valamint egymás munkáinak megismerésére.

A VII. Sporttudományi PhD szimpóziumon mutatták be az ÚNKP-n nyertes TF-pályázatokat

A Szimpózium a magyar kormány alapította Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) hivatalos rendezvénye is volt egyben, amelyen a 2021/2022-es tanévben támogatást nyert doktoranduszok külön szekcióban mutatták be elért tudományos eredményeiket.

Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, az elindulást a tudományos és művészeti pályán, a pályán maradást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

A nyertes TF-pályázatok a következők voltak:

  • Bakonyi Péter: Az élethosszon át tartó testedzés szerepe a szervezet redox egyensúlyára (témavezető: prof. dr. Radák Zsolt)
  • Dr. Aczél Dóra Tímea: Szeniorkorú sportolók telomer hosszának összehasonlító vizsgálata (témavezető: prof. dr. Radák Zsolt)
  • Zala Borbála Bernadett: Mentális tréning hatásának vizsgálata serdülő korosztályú sportolók körében (témavezető: dr. Tóth László)
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!