Sikeres Országos Sporttudományi Kongresszus Szegeden TF-es előadókkal
2022. június 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) immár 19. alkalommal rendezte meg Országos Sporttudományi Kongresszusát június 8. és 10. között a szegedi Szent-Györgyi Agóra konferenciatermeiben a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar társszervezői támogatásával.

Sikeres Országos Sporttudományi Kongresszus Szegeden TF-es előadókkal

A rendezvény fővédnökségét a Sportért Felelős Államtitkárság, a Szegedi Tudományegyetem és Szeged Város Polgármesteri Hivatala, míg védnökséget az Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány Kuratóriuma és a Magyar Olimpiai Bizottság vállalta.

A rendezvényre csaknem 250 regisztráció érkezett a hazai sportszakemberek köréből, ami új csúcsot jelent, és 156 előadást hallgathattak végig az érdeklődők, akik sportszakmai és sporttudományi előadások révén ismerkedhetnek meg a hazai sporttudományos kutatások legfrissebb eredményeivel, amelyek közül külön kiemelendő a COVID-19 sporttal kapcsolatosan végzett vizsgálatok. A kongresszuson a „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” mottó mentén terítékre kerültek a sporttudomány területét teljes mértékben lefedő témakörök, a természettudományos kutatási eredményektől a társadalomtudományi vizsgálatok, elemzések bemutatásáig. A fő témakörök között szerepelt az olimpia, a versenysport, az egyetemi sport, az utánpótlás-nevelés, a sportorvoslás, a prevenció, a rehabilitáció, a sportpszichológia, a sportinnováció, a sportgazdaság, a sportturizmus, a sportélettan, a sportpedagógia és az extrém sportok is.

Az idén is nagy sikert arató háromnapos kongresszuson természetesen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is kiemelt létszámban képviseltette magát, intézményünk az előadások csaknem negyedében volt érintett mint előadó és/vagy üléselnök. Az előadók között szerepelt számos PhD hallgató is a TF doktori iskolájából, illetve a TF oktatói és kutatói közül is kiemelt számban adtak elő.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!