Csillogó TF-es érmek a röplabda MEFOB-on
2022. június 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogóan szerepeltek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem csapatai a röplabda MEFOB-on: a Kaposváron megrendezett tornán a lányok arany-, a fiúk ezüstérmet szereztek! Vagyis mindkét együttes megismételte legutóbbi MEFOB-szereplését, hiszen a nők elsők, a férfiak pedig másodikok lettek a tavalyi viadalon.

bajnokcsapat 1536x864A lányok az idei elődöntőben a házigazda MATE csapatával csaptak össze, és kevesebb mint egy óra alatt, mindössze 58 percig tartó küzdelemben 3:0-ra győztek. A fináléban a BCE várt rájuk – no meg óriási izgalmak. Az első játszma elvesztését követően a második jószerével nem akart befejeződni, de végül persze véget ért, a TF 36–34-gyel (!) egyenlített. A harmadik szettet ismét a Corvinus vitte el, közelebb kerülve ezzel az aranyéremhez, ám a TF-es lányok (Czakó Bernadett, Dani Laura, Poór Alexandra, Rácz Annamária, Réthelyi Zsófia, Soós Brigitta, Varga Viktória, Villányi Brigitta, Dóka Gréta), nem adták fel, és bátor játékkal fordítva 3:2-re megnyerték a döntőt.

A fiúk a Corvinusszal játszották az elődöntőt, 3:1-re győztek, majd következett a válogatott játékosokat is fölvonultató MATE elleni finálé. Noha a Báder Milán, Fenyő Balázs, Gazsi Gerő Zsombor, Gyenes Márió, Kocsondi Dávid, Kun Benedek, Majer Zsolt, Majoros Balázs, Mihucz Csaba, Papp Mátyás, Wirnhardt Bence, Nagy Tamás alkotta TF szettet nyert (a másodikat) esélyesebb riválisa ellen, sőt a többi játszmában is szorongatta, fejet kellett hajtania előtte, szoros meccsen végül 3:1-es vereséget szenvedett a MATE-tól.

A TF küldöttsége az érmek mellett két különdíjassal is büszkélkedhet, a lányok mezőnyében Dani Laura lett a legjobb támadó, míg a fiúknál Kun Benedek a legjobb mezőnyvédekező játékos.

fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!