Rektori rendelkezés a munkavállalók szabadságának igénybevételéről
2022. június 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rektorának 2022. évi 3. sz. rendelkezése a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen oktatói, kutatói és tanári munkakörben foglalkoztatott munkavállalók szabadságának igénybevételéről.

1. A rendelkezés célja

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat 1. rész 14. §, 15. §-ban biztosított jogkörben, az oktatói, kutatói és tanár munkakörben foglalkoztatott munkavállalóinak az évi rendes szabadságok meghatározott időszakban történő igénybevételét írja elő.

2. A rendelkezés személyi hatálya

A rendelkezés személyi hatálya a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatói, kutatói és tanári munkakörben foglalkoztatott munkavállalóira terjed ki.

3. A rendelkezés időbeli hatálya

A rendelkezés időbeli hatálya 2022. július 11. (hétfő) és 2022. augusztus 28. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozik. 

4. Rendelkező rész

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatói, kutatói és tanári munkakörben foglalkoztatott munkavállalóinak 2022. július 11. (hétfő) és 2022. augusztus 28. (vasárnap) között kell igénybe venni a megállapított évi rendes szabadságuk nyári időszakra tervezett hányadát. A vonatkozó szabadságok NEXON rendszerben történő rögzítése központilag kerül megvalósításra.

5. A rendelkezés végrehajtása

A végrehajtásért felelős a Rektori Hivatal, valamint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatói és kutatói munkakörben foglalkoztatott munkavállalóinak szabadságát engedélyezni jogosult szervezeti egységek.

6. Záró rendelkezések

A rendelkezés közzététele az Egyetemen szokásos módon történik.

Budapest, 2022. június 1.                                                                                                     

Dr. Sterbenz Tamás rektor

3/2022. sz. rektori rendelkezés (TE/RH/442/2022)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!