Sikeres TF-es pályázat a 2025-ös egyetemi röplabda Európa-bajnokságra
2022. május 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeresen pályázta meg az Európai Egyetemek Röplabdabajnokságának rendezési jogát a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, így eldőlt, hogy várhatóan 2025. július 4-11. között a magyar fővárosban mérik össze erejüket a kontinens legjobb egyetemi röplabdázói – írja az unisport.hu.

Sikeres TF es pályázat a 2025-ös egyetemi röplabda Európa-bajnokságra

fotó: MATE

A tornán 16 csapat vesz részt a nőknél és a férfiaknál egyaránt, a magyar színeket a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyesülete, a TFSE képviseli.

„Mindannyiunk életében nagy esemény lesz, hiszen nemcsak az egyetem, hanem annak egyesülete, a TFSE is érintett – mondta Németh Lajos, a TFSE elnöke, a magyar női röplabda-válogatott korábbi edzője. – Nagy szerep hárul ránk, hiszen egyesületünk menedzseli azokat a hallgatókat, akik majd részt vesznek a kontinenstornán. Azért is jelentkeztünk az Eb-rendezésre, mert 2025-ben ünnepli 100. születésnapját a TF és a TFSE is, így méltó módon tudjuk megünnepelni e jeles alkalmat. Annyit még elárulhatok, hogy több sportrendezvény is a centenáriumi eseménysorozat része lesz.”

Mint ismert, a TF-en óriási hagyománya van a röplabdának, ami pedig a jelent illeti, női csapatunk jelenleg az NB I-ben szerepel, férfiegyüttesünk ugyanakkor az idei szezonban harcolta ki a feljutást az élvonalba. Ezen kívül az egyetemi csapat pedig a legutóbbi röplabda MEFOB-on két érmet is szerzett: a nők magabiztos játékkal nyerték a tavalyi tornát, míg a Nagy József (Kecskeméti RC vezetőedzője, korábbi válogatott játékos) vezette férfiak ezüstérmet szereztek.

Az egyetemi világbajnokság másik TF-es vonatkozása, hogy a mérkőzéseket intézményünk új, vélhetően jövő márciusában elkészülő, Csörsz utcai vadonatúj multifunkcionális csarnokában rendezik majd.

„A résztvevők nagy létszáma miatt szinte biztos, hogy a TF új csarnoka nem tudja egyedül kiszolgálni az eseményt, ezért terveink szerint a Ludovika Arénába és a Gabányi László Sportcsarnokba is viszünk mérkőzéseket, így a csapatok megfelelő körülmények között mérkőzhetnek meg egymással, és a szurkolók sem szenvednek hiányt semmiben.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!