TF 100: Rengeteg jó ötlet jelenlegi és volt hallgatóinktól!
2022. május 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remekül sikerült a jelenlegi és korábbi hallgatók bevonásával szervezett újabb TF 100 workshop csütörtök délelőtt a Könyvtár és Levéltár olvasótermében. A fiatalok ötleteivel és irigylésre méltó lendületével, egyelőre gondolatban egy több szempontból új Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem született.  

A négyórásra tervezett, végül négy és fél órás, 270 perces kötetlen beszélgetés és gondolkodás rengeteg kiváló ötletet hozott. Érdekes volt látni, hogy az elején talán egy kicsit megilletődött fiatalok - akik között többen nemrég végeztek, miközben voltak olyanok is, akik még a TF-re járnak – szinte rögtön mérnöki lendülettel vetették bele magukat a munkába. Valaki meg is jegyzete, ennyi kreativitás egy ilyen kis térben ritkán fordul elő... Szó volt játszótérről, újraértelmezett hallgatói terekről, fotófalról, sőt jégpályáról is. (Géczi Gábor tanár úr segítéségét előre is köszönjük!). Alapvetően a hallgatók egyöntetűen arról beszéltek, szeretnék, ha a kampusz területén jóval több sportfelület lenne látható, használható.

TF 100: Rengeteg jó ötlet jelenlegi és volt hallgatóinktól!

Az egyetem területének, tereinek a hallgatók, az oktatók és a dolgozók szempontjait is fegyelembe vevő tervezése egyelőre a Design Thinking szabályai szerint, gondolati síkon halad. A projektben az a legígéretesebb: A vezetés szándéka, hogy a sok jó ötletből minél több megvalósuljon. 

A Design Thinking, magyarul a designgondolkodás egyik alapja a kreatív közös gondolkodás, a személyközpontúság, amely igazoltan hatékony módszer a problémák helyes megközelítésére, újrafogalmazására és meghatározására. A közös munka eredménye pedig a felhasználói élmények magasabb szintre emelése, a stratégiai döntések megkönnyítése. A designgondolkodás tulajdonképpen az innováció és a meglévő ismeretek egyidejű hasznosítása. Ezt történt most a Könyvtárban.

TF 100: Rengeteg jó ötlet jelenlegi és volt hallgatóinktól!

A TF 100 workshop végén, amikor a csapat minden tagja elmondhatta véleményét az elmúlt órákról, többen is megjegyezték, eddig is jó hely volt a TF, de előre irigylik azokat a hallgatókat, akik majd egy ilyen, a most megálmodott egyetemre járhatnak.  

Folytatás jövő héten, amikor a hallgatói szolgáltatások kerülnek terítékre. Izgalmas lesz…

Az alábbi videó még az előző alkalommal,  a 2022. május 12-i TF 100 workshopon készült, ahol munkatársakkal, közülük többen az egyetem korábbi hallgatói, a kert került a közös gondolkodás fókuszába.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!