Csatlakozási felhívás a Híd Kárpátaljáért Programhoz
2022. február 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar sport meghatározó szervezeteinek vezetői - köztük a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, Dr. Sterbenz Tamás - felhívást tettek közzé, kérve, hogy minél többen támogassák a Kárpátaljáról, a háború elől menekülőket segítő Híd Kárpátaljáért Programot. Aki segíteni szeretne az ukrán - orosz konfliktus elől menekülőkön, kérjük, olvassa el figyelmesen a következő felhívást. 

Tisztelt Sportbarátaink!

A magyar sport meghatározó szervezeteinek vezetőiként közösen azt valljuk, hogy a minden jóakaratú embert megdöbbentő ukrajnai háborús helyzetben nekünk is kötelességünk segítséget nyújtani, ezért csatlakoztunk az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról a háború elől menekülőket segítő Híd Kárpátaljáért Programhoz.

Arra kérjük a magyar sportszervezetek tagjait, a sportolókat, az edzőket, más sportszakembereket, a magyar sport lelkes szurkolóit, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez, vegyenek részt a közös összefogásban a háború elöl menekülők és annak következményeitől szenvedők segítése érdekében. Kérjük a sportszervezetek vezetőit, hogy a Híd Kárpátaljáért Programban való részvétel lehetőségeiről és részleteiről tájékoztassák a sportolókat, az edzőket, más szakembereket, a sportszervezetek munkatársait, és természetesen a szurkolókat is.

Csatlakozási felhívás a Híd Kárpátaljáért Programhoz

A segítségnyújtó akcióhoz háromféleképpen is lehet csatlakozni:

A 1357-es telefonszámon elérhető „Híd Kárpátaljáért” adománygyűjtő vonalra érkező minden hívás 500 forint támogatást jelent.

Pénzbeli felajánlások a Nemzeti Összefogás számlaszámára juttathatóak el: 11711711-22222222

Tartós élelmiszer segélycsomagokat a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt irodáiba országszerte várják.

Segítsünk minél többen!

Gyulay Zsolt
elnök
Magyar Olimpiai Bizottság

Szabó László
elnök
Magyar Paralimpiai Bizottság

Dr. Deutsch Tamás
elnök
Sportegyesületek Országos Szövetsége

Dr. Mészáros János
elnök
Nemzeti Versenysport Szövetség

Balogh Gábor
Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség

Dr. Sterbenz Tamás
rektor
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Soós Ágnes
főigazgató
Országos Sportegészségügyi Intézet

Szöllősi György
elnök
Magyar Sportújságírók Szövetsége

Molnár Zoltán
elnök
Magyar Edzők Társasága

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!