Elsöprő siker a TE nyílt napján
2022. január 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sportnyelven szólva táblás ház előtt, az egyetem vezető oktatói, kutatói, szakfelelősei, valamint más szervezeti egységek képviselői jelenlétében rendezték január 20-án, csütörtökön a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen nyílt napját, amelyen újfent bebizonyosodott, hogy továbbra is töretlen az érdeklődés intézményünk iránt.

Elsöprő siker a TE nyílt napján

Jó volt látni, hogy már egy órával a hivatalos program kezdete előtt kígyóztak a sorok az egyetem K1 épületének aulájában felállított regisztrációs pultnál. A nagy számban érkező érdeklődők csak védettségi igazolványuk felmutatását követően foglalhatták el helyüket a nagyszínpad előtt elhelyezett székeken.

A remek hangulatú, tartalmas rendezvényt az egyetem rektora, dr. habil Sterbenz Tamás nyitotta meg.

Aki testnevelő tanárként, gyógytestnevelő szakemberként képzeli el a jövőjét, mindenféleképpen hozzánk jelentkezzen – emelte ki. – Jó hír a felvételizni vágyóknak, hogy az új tanévtől megújuló tanterv alapján tanulnak hallgatóink, és ha valaki még egy évet nálunk tölt, egy újabb diplomával gazdagodhat. Sporttudományi képzéseinket – sportszervező, rekreáció, illetve a mesterképzésben humánkineziológia, sportmenedzser – azoknak ajánlom, akik elsősorban nem a pályán szeretnének érvényesülni. Egyetemünk az alap- mester- és szakirányú továbbképzés teljes palettáját lefedi, és aki kitartó, akár doktori képzésünkre is bekerülhet, és ígéretes egyetemi karriert futhat be.”   

A rektor köszöntőjét követően a Tanulmányi Hivatal (TH) vezetője, Lénárt Judit szólt a jelenlévőkhöz, majd az egyetem olimpiai, világ- és Európa-bajnok paraatlétája, Ekler Luca lépett a színpadra.

„Nappalis hallgatóként meglehetősen embert próbáló volt készülnöm a versenyekre, hiszen a vizsgaidőszak és a versenyszezon jóformán mindig egybeesett – árulta el. – Mindenkivel egyeztetnem kellett, hogy mindkét fronton – sport és tanulás – helyt tudjak állni. Úgy vélem, egészen jól sikerült. Néha előfordul, hogy nehezen indul a napom, de ilyenkor mindig a kitűzött céljaimra gondolok. Azt szeretném, hogy olyan világban éljünk, amelyben mindenki egyenlő, és azzal, hogy a TE-re jelentkeztem, jó úton haladok ennek megvalósítása felé.”

A szakfelelősök rövid tájékoztatója után Kotroczó Levente mutatta be az intézmény nagy múltú sportegyesületét, a TFSE-t, amelynek 26 szakosztályában csaknem 1000 versenyző sportol. Ezt követően Oravecz Anna, a Hallgatói Önkormányzat elnöke vette át a szót, majd fél 11-kor felrobbant a nagyszínpad, amikor a TFSE cheerleaderei tartottak ütős bemutatót. A délelőtti program zárásaként dr. Kádár Judit, a nemzetközi kapcsolatok igazgatója beszélt röviden a nemzetközi edzőképzésről, valamint az intézmény angol nyelvű képzéseiről.

A nyílt nap azonban ezzel még nem ért véget. Miközben a bátor jelentkezők játékos erőfelmérőn vettek részt a TFSE standjánál, elindult a HÖK vezette kampusztúra is, amelynek során a leendő hallgatók – többek között – megismerkedhettek a testnevelők, gyógytestnevelők izgalmas és fáradalmas munkájával.

Időközben négy teremben is elkezdődtek az intézmény szakjait és képzéseit bemutató előadások. A tanárképzést dr. habil. Tóth László, az edzőképzést, illetve az alapmesterképzést Prof. dr. Sós Csaba, a BSc sportszervező szakot Prof. dr. Géczi Gábor, a BSc rekreáció és életmód szakot dr. Lacza Gyöngyvér, az MSc sportmenedzser szakot dr. habil. Sterbenz Tamás, míg az MSc humánkineziológia szakot dr. Rácz Levente ismertette a hallgatósággal.

Aki lemaradt a jelenléti nyílt napról, ne búslakodjon, mert február 3-án újra találkozunk, ezúttal azonban online kiterjesztésben.

Addig is: a felvételiről, az induló szakokról minden fontos információ megtalálható a felveteli.tf.hu oldalon. Kattints rá, legyen a #TEjövőd a miénk is!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!