Hírek

Véget ért az Educatio, remekül vizsgázott a TE-stand

Január 13. és 15. között a Hungexpo területén rendezték meg a 22. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítást, amelyen rengetegen keresték fel a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem standját, hogy felvilágosítást kérjenek intézményünk program- és kurzuskínálatáról.

Véget ért az Educatio, jól vizsgázott a TE-stand

Már a rendezvény első napján óriási volt az érdeklődés a TE-standja iránt, ahol a Hallgatói Önkormányzat (HÖK), az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda és a Tanulmányi Hivatal (TH) munkatársai igyekeztek minden igényt kielégítően válaszolni az érdeklődők kérdéseire.

„Valósággal megrohamoztak minket a leendő egyetemi hallgatók – mondta Oravecz Anna, a HÖK elnöke. – Legfőképpen a BSc Rekreáció és életmód, valamint a BSc Sportszervező képzés iránt volt kiemelkedő az érdeklődés, de a BSc Sportszervezés is népszerűnek tűnt. Nagy sikert arattak különböző játékaink is, például a fekvőtámaszverseny. Sokan akartak hallani a hallgatói életről, illetve az egyetemen zajló programokról is, és természetesen azt is sokan tudni akarták, hogy ha elvégzik a TE-t, hol és hogyan tudnak majd elhelyezkedni. Szívesen osztottuk meg velük ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat.” 

A TE-standon valóságos élménypark várta a kilátogatókat: sokan akarták kipróbálni az egyensúly- és reakcióidő-mérést, az ergométeres evezőpadot, valamint az elektronikus szúrópárnát vagy éppen a memóriajátékot. Standunkon állított ki a Sport for Fun csapata is, amely a jelenleg zajló, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon is jelen van.

Január 14-én, pénteken kora délután aztán a nagyszínpadon is bemutatkoztunk, ahol először Dr. habil. Sterbenz Tamás rektor mondott köszöntőbeszédet, majd a TFSE cheerleadercsapata tartott színvonalas bemutatót. A programot a HÖK tagjai zárták, akik alaposan megmozgatták a közönséget.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy számos érdeklődő úgy jött oda, milyen jó nálunk a közösségi élet, és hogy mennyire összetartó csapat vagyunk, illetve sokan kérdezősködtek az egyetemi élet mindennapjairól is. A TE bővülő kampuszáról és az infrastruktúra-fejlesztésről is beszéltünk, és lelkesen fogadták, hogy néhány éven belül teljesen megújul az egyetem. Összességében elmondható, hogy a kiállítás három napja alatt a TE remek benyomást tett az érdeklődőkre” – emlékeztetett a HÖK elnöke.  

A jelenlegi járványhelyzet dacára 108 kiállító, közöttük 35 hazai felsőoktatási intézmény vett részt az idei háromnapos rendezvényen, és több mint 44 ezren látogattak ki az eseményre.

 

HÖK,felvételi,Sterbenz Tamás,Educatio