Sikert aratott a drogprevenciós előadás a TE-n
2021. november 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elégedetten távoztak a hallgatók a Testnevelési Egyetem Athén termében megrendezett drogprevenciós délutánról, amelyen több neves szakember mellett felszólalt olimpiai bronzérmes cselgáncsozónk, Tóth Krisztián is.

Sikert aratott a drogprevenciós előadás a TE-n

Nagy érdeklődés övezte a november 3-án, szerda délután tartott drogprevenciós előadásokat, amelyen nagy számban jelentek meg a Testnevelési Egyetem hallgatói. Először Csernus Imre, az olimpiai bronzérmes női vízilabda-válogatott mentális trénere a tőle megszokott humorral és nyíltsággal, a hallgatóságot is bevonva beszélt az illegális szerekről, a szerhasználók személyiségtípusáról, a szerhasználat okairól, továbbá a hatékony drogmegelőzésről. Úgy tűnik, „Csernus doki” népszerűsége töretlen, hiszen a résztvevők remekül szórakoztak a pszichiáter nem mindennapi előadásán.

Sikert aratott a drogprevenciós előadás a TE-n

Őt dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője követte, aki a doppingolás veszélyeiről, a doppingellenőrzés folyamatáról, továbbá a tokiói olimpiához kapcsolódó doppingellenőrzés megdöbbentő tapasztalatairól beszélt.

Ehhez a témához szorosan kapcsolódva a TE-n tanuló olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Tóth Krisztián osztotta meg tapasztalatait az élsportolókat érintő doppingellenőrzésről és annak megítéléséről, illetve elhívta a hallgatóság figyelmét a versenysport tisztaságára is. A nap végén dr. Huszti György ügyvéd a laikusok számára is érhető, számos gyakorlati tanáccsal fűszerezett mondandóját hallgathatták meg a jelenlévők.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!