A TE is részt vehet az egyedülálló budapesti nyomozásban
2021. október 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kivételes, mozgalmas és izgalmas eseményt szerveznek a Corvinus Egyetem harmadéves kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgatói. A Projekt: tervezés és vezetés elnevezésű kurzus keretében szaktársaival megtervezték és meg is valósítják az Univenture-t. Hogy ez mit takar? Nos, egy játékos vetélkedőt, amely révén szabadtéri szabadulószobává varázsolják Budapest utcáit a fővárosban tanuló egyetemisták számára.

A TE is részt vehet az egyedülálló budapesti nyomozásban

Az esemény dátuma november 26., a nevezést regisztrációhoz kötik, és csak védettségi igazolás felmutatásával látogathatjuk.

„Valamennyi budapesti felsőoktatási intézmény, így természetesen a Testnevelési Egyetem számára is meghirdetjük az Univenture-t – mondta megkeresésünkre Kalánová Barbara, az Univenture egyik szervezője. – A járványügyi szigorítások feloldását, egyúttal a kényszerű bezártságot követően arra gondoltunk, nagyszerű lenne összehozni a budapesti főiskolásokat és egyetemistákat egy ilyen izgalmas program keretében. Annyira stresszes és feszült az életvitelünk – de ne legyen mindig az! Ezt a célt is szolgálja a nyomozós szabadulószobás eseményünk, amely tökéletes alkalom a kapcsolatrendszer kialakítására vagy bővítésére. Továbbá közelebb hozza egymáshoz a hallgatókat, a szaktársakat és a leendő munkatársakat is, hiszen ki tudja, idővel lehet, hogy együtt dolgozunk majd.”

A nyomozást követő záró eseményen az első három helyezett csapat nyereménycsomagot kap, a győztes egyúttal a 2021 legjobb detektívjének járó címmel gazdagodik.

„Olyasvalamit álmodtunk meg, amely kizárólag a főiskolásokat, egyetemistákat szólítja meg – folytatta Kalánová Barbara. – Nem véletlenül jelöltük meg november végét az esemény lebonyolítására, ekkor ugyanis már javában készülünk a vizsgákra, és úgy gondoljuk, ezzel a kötetlen programmal hozzájárulhatunk a stresszes időszak könnyebbé tételéhez. Reményeink szerint hagyományt teremtünk, s a következő években hasonló projektek megszervezésével újabb és újabb élményt nyújtunk a hallgatóknak. Noha az idén csak magyar nyelvű feladatok lesznek, törekszünk rá, hogy a jövőben a külföldi diákokat is bevonjunk, hogy ők is részesei legyenek ennek az izgalmas rendezvénynek.”

A szervezők ötfős csapatok jelentkezését várják, regisztrálni itt lehet.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!