48-an vették fel az oltást a TE szervezésében
2021. október 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeres és a járványügyi-statisztikákat figyelembe véve nagyon fontos, hogy pénteken a Testnevelési Egyetemen 48 hallgató, oktató és munkatárs vette fel, többségében a harmadik oltást. Külön öröm, hogy voltak olyanok is, akik az első oltásukat kapták a TE szervezésében. 

Zökkenőmentesen és szép számú érdeklődő mellett zajlott pénteken az oltás a Testnevelési Egyetem B5-ös épületében, a rendelőben, ahol stílszerűen az elsők között vette fel a 3. oltását, Dr. Lacza Zsombor, a TE tudományos rektorhelyettese.

48-an vették fel az oltást a TE szervezésében

Már előzetesen lehetett tudni, hogy komoly az érdeklődés az oltás iránt, mivel 53-an regisztráltak a TE felületein. Végül pár lemondást és néhány helyszíni regisztrációt követően 48-an kaptak oltást az orvosi rendelőben kialakított oltóponton, ahol minden résztvevő Pfizer vakcinát vehetett fel.     

Köszönjük a Semmelweis Egyetemnek és a Kormányhivatalnak, valamint a TE Sportélettani Kutató Központjának a lebonyolítást.

Az oltás felvétele után Dr. Lacza Zsombor hangsúlyozta:

„Erősen emelkedik a fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan csökken a korábban megszerzett védettség, különösen azokban, akik nem oltás révén, hanem betegségen átesve lettek ideiglenesen védettek. Éppen ezért fontos mindenkinek felvennie a 3. oltást, amelynek hatékonyságát már nemzetközi kutatások is igazolják. Az antitestmérés is jórészt szükségtelenné vált, mivel az oltás felvétele ettől függetlenül célszerű.”

A rektorhelyettes újra felhívta mindenki figyelmét, hogy a Testnevelési Egyetem zárt tereiben kötelező a maszkviselés, amely mindannyiunk közös érdeke!

48-an vették fel az oltást a TE szervezésében

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!