Bemutatkozott a kézilabda Eb a Testnevelési Egyetemen
2021. október 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kicsivel kevesebb mint 100 nap múlva sorra kerülő, részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságból kaphattunk némi ízelítőt szerdán a Testnevelési Egyetemen.

Bemutatkozott a kézilabda Európa-bajnokság a Testnevelési Egyetemen

Mint ismert, 2022. január 13. és 30. között Magyarország és Szlovákia ad otthont a férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. Ennek alkalmából a Testnevelési Egyetem (TE) hallgatói közelebbről is megismerkedhettek a sportággal és a kontinensbajnokság rendezésének előkészületeivel.

A TE Aulájában felállított élményparkban délelőtt tíz és délután kettő óra között az érdeklődők kipróbálhatták, mekkora sebességgel tudnak kapura dobni egy kézilabdát, de arra is volt lehetőségük, hogy megméressék reakcióidejüket.

A 11.30-tól 13.00 óráig tartó, az Athén teremben megrendezett előadáson mintegy 160 hallgató kapott betekintést a kézilabda Eb-hez hasonló méretű sportrendezvények rendezésének kulisszatitkaiba, míg Bencsics Márk, a kontinenstorna kommunikációs igazgatója az Eb rendezésének előkészületeiről és fejleményeiről tartott előadást.

A magyar válogatott Budapesten az új népligeti Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban játssza csoportmérkőzéseit Hollandia, Portugália és Izland ellen. Az Eb további két magyar helyszíne a debreceni Főnix Csarnok és a Szegedi Új Aréna.

Október 9-én szombaton a BOK-csarnokban rendezik a Kézilabdázás Napját, amelyen változatos programokkal és rendhagyó kézilabda-mérkőzésekkel várják az érdeklődőket, akik ízelítőt kapnak az év eleji kontinenstorna hangulatából.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!