Középpontban a tudás (konferencia)
2016. június 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Először rendezett közösen szakmai konferenciát a Testnevelési Egyetem (TE), a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Magyar Edzők Társasága (MET). A téma a három rendező szervezet közös célkitűzéseit, feladatait tükrözte: a sporttudomány és az edzői gyakorlat. A hétközi eseménynek egyetemünk adott otthont, a szép számú érdeklődő között ott voltak a sporttudomány jeles képviselői, az edzői szakma kiválóságai és jelentős számban a TE hallgatói is.

Gyakran hangzik el edzői körökben, hogy a sporttudomány eredményit le kellene fordítani a mindennapi edzői gyakorlat nyelvére, ugyanakkor a sporttudomány képviselői arról panaszkodnak, hogy az edzők nem tudnak kérdéseket feltenni nekik, amelyekre a választ éppen a sporttudományos ismeretek, eredmények adhatják meg. Ezt az ellentmondást volt hivatva feloldani ez a konferencia, bemutatva azokat a pozitív tapasztalatokat, amikor a két terület egymásra találásából siker született.

A három rendező szervezet vezetői – Mocsai Lajos, a TE rektora, Tóth Miklós, az MSTT, illetve Molnár Zoltán, a MET elnöke – köszöntőjükben is hangoztatták az együttműködés szükségességét és azt, hogy a jövőben több hasonló, közös rendezvény szolgálhatja az edzők szakmai tudásszintjének fejlesztését, valamint a sporttudományi kutatások irányvonalának kijelölését.

Szabó Tamás, a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója örömmel jelentette be, hogy a Központ is átkerült a Testnevelési Egyetem égisze alá, így lehetőség van a szorosabb együttműködésre az egyetem tanszékeivel, kutatócsoportjaival.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!