A világ más, az érzés örök
2016. október 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 22-én szombaton, Esztergomban Szuper Levente is részt vesz a Testnevelési Egyetem 1956-os teljesítmény emléktúráján. A TE-n sportszervező diplomát szerző korábbi kiváló jégkorongkapus számára sokat jelent egyetemünk, valamint az itt dolgozó munkatársak, úgyhogy egyértelmű volt a válasza a felkérésre.

Szuper Levente

„Nagyon sok történetet meséltek a családtagjaim ötvenhatról – mondta a 36 esztendős sportember. – Anyai ágon katonatiszti családból származom, ők, valamint édesapám felmenői sem voltak az akkori rendszer kegyeltjei, szóval tisztában vagyok a hatvan évvel ezelőtti forradalom eseményeivel.”

1956 Emlékév logóSzuper Levente az idők és a korszakok változása kapcsán is markáns véleményt fogalmazott meg.

„Őseinkhez képest mi már teljesen más világban nőttünk fel, nem is beszélve az utánunk következő generációról, túlságosan nemzetközi lett minden. Nem tudom, hogy ez most rossz-e vagy sem, csak tény. A nemzeti identitás már nem olyan erős, mint régebben, talán éppen a sportvilág az egyetlen manapság, amelyben mindmáig felfedezhető ez az érzés. Ezért is fontos a sportolók és a sportvezetők munkája, hogy ez az érzés mindörökre fennmaradjon” – zárta mondandóját a magyar jégkorongsport kiemelkedő alakja.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!