Tudományos útmutató
2017. március 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szerdán immár ötvenedik alkalommal adták át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat, amelyet ezúttal a BVSC-Zugló országos bajnokságon, illetve az Európa-bajnokságon remeklő vívói vehettek át.

Tudományos útmutató (könyvborító)

A nagyszabású eseményen részt vett dr. Géczi Gábor, a Testnevelési Egyetem docense is, és bemutatta a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen kiadott, Hosszú Távú Sportfejlesztési Program című könyvet, amely az ő, valamint Balyi István, dr. Bognár József és dr. Bartha Csaba közreműködésével készült el.

Dr. Géczi Gábor hangsúlyozta: céljuk azoknak a szakmai hibáknak a csökkentése, amelyek miatt a sportolók sok esetben nem tudnak kiteljesedni, mert kis országként nem engedhetjük meg magunknak, hogy tehetségeinket elpazaroljuk. Az útmutató igyekszik orientálni az edzőket, sportolókat, szülőket egyaránt.

„A különböző tudáselemeket rendszereztük, ezáltal mindenki számára tökéletesen érhető és logikus keretrendszert hoztunk létre – mondta érdeklődésünkre a TF docense. – A legendás Nádori László professzor, a magyar edzéselmélet megteremtőjének munkássága alapján a TF-et végzett, Kanadában élő Balyi István dolgozta ki a rendszert. Kiadványunk rendkívül hasznos és széleskörű, a benne leírtak valamennyi sportág alapját képezhetik.”

Dr. Géczi Gábor elmondta: jelentős hangsúlyt fektetnek a könyv népszerűsítésére, ennek egyik legfontosabb lépése a kapcsolatfelvétel a honi sportági szakszövetségekkel.

„Szerzőtársaimmal fél évet dolgoztunk a kiadványon, hisszük, hogy fontos tényező lesz a magyar sport fejlődésében” – zárta mondandóját dr. Géczi Gábor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!