Fontos szerepben a TF a vizes vb-n
2017. április 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A szervezés szempontjából jelentős eseményhez érkezett a július 14-én kezdődő budapesti vizes világbajnokság előkészítése. A Vigadóban több száz önkéntes és szervező vett részt a Bp2017 Önkéntes Program képzésén, amelynek a Testnevelési Egyetem a gazdája.

Fontos szerepben a TF a vizes vb-n

Rengetegen vettek részt a képzés első eseményén. A Vigadó épületben két hatalmas termet töltöttek meg azok, akik részesei szeretnének lenni az eddigi legnagyobb magyarországi sporteseménynek.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, mint az önkéntesek képzésenek "gazdája" szólalt föl. Az intézmény tanárai készítik fel ugyanis a fiatalokat a nagy feladatra. Beszédében a kommunikáció színvonalát ("az ember maga a stílus"), a bizalom kialakítását, a felkészültséget ("naprakész tudás a lehető legszélesebb területen"), a hitelességet, a fegyelmet, az egy irányba mutató kreativitást és a személyiség jelenlétét emelte ki.

"Legalább három és fél ezer egyéniség lesz ott a vébén, de nekik egy irányba kell mutatniuk, ugyanazt a célt kell szolgálniuk egy közösség tagjaként."

A versenyzőket, vendégeket és szurkolókat kalauzoló önkéntesek munkája sokkal összetettebb, mint azt első ránézésre gondolnánk. A szervezők célja, hogy a világbajnokság valamennyi helyszínén lelkes és jól felkészült önkéntesek segítsék a látogatókat és résztvevőket. Nem elég tehát egy (vagy éppen több) nyelvet beszélni: tisztában kell lenni a helyszínekkel, azok adottságaival, megközelítésük módjával, a szolgáltatásokkal, illetve a nemzetközi protokollal ugyanúgy, mint a világ minden tájáról érkező vendégek közötti kulturális különbségekkel.

Az eseményen Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is lelkesítő beszédet mondott, a heroikus munkával két év alatt felépített helyszíneket, a világbajnokság gazdasági jelentőségét, és nem utolsó sorban a sikeres rendezéssel járó büszkeséget kiemelve.

forrás: origo.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!