Értékes együttműködés körvonalazódik
2017. április 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos is fogadta a Szaúd-Arábiai Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatóját, Abdullah al-Gamedit és küldöttségét. A megbeszélésen egy ígéretes oktatási együttműködés körvonalazódott az arab ország és a TF között.

Értékes együttműködés körvonalazódik

Az igazgatón kívül a küldöttség tagja volt a szaúdi vízilabda-, valamint súlyemelő-szövetség elnöke, Nasszer al-Degajszer és Mohammed al-Harbi, a labdarúgó-szövetség főtitkára, Adel al-Batti, továbbá az arab ország budapesti nagykövete, Mohamed bin Abdel-Hádi al-Matrafi.

A múlt heti megbeszélésen Mocsai Lajos rektor úr egy több sportot felölelő, a Testnevelési Egyetem irányításával megvalósuló képzésről tárgyalt vendégeivel.  A szaúdi küldöttség komoly érdeklődést tanúsított a szakedző és menedzser képzés irányába, amelynek pontos feltételei a közeljövőben kidolgozásra kerülnek. Mocsai Lajos elmondta, hogy a Testnevelési Egyetem oktatói számára egy komoly lehetőség lehet ez az együttműködés, amelynek alapja, hogy a magyar sport egyik legfontosabb intézményének oktatóiban megvan az a tudás, amely továbbadásra érdemes.

"Komoly érdeklődésről beszélhetek, konstruktív tárgyalást folytatunk. A kollégáim megkezdik az együttműködés részleteinek kidolgozását, amely – reményeim szerint – újabb lehetőségeket adhat több kollégánknak – emelte ki a Testnevelési Egyetem rektora."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!