Világbajnok pólósból sportmenedzser
2017. augusztus 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Számos nagyszerű magyar sportoló felvételizett sikeresen a Testnevelési Egyetemre, így például Takács Orsolya. A világ- és Európa-bajnok vízilabdázónak az alapdiplomája már megvan, most pedig a sportmenedszer mesterképzésre fog járni. Immár nem mint a válogatott oszlopos tagja.

„Miután a csapattal megnyertük az ötödik helyért vívott mérkőzést a nyári budapesti vizes világbajnokságon, bejelentettem visszavonulásomat a válogatottól. Ez végleges elhatározás, megmásíthatatlan – mondta érdeklődésünkre a 32 esztendős sportoló. – Klubszinten még egy évig biztosan folytatom, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Nyilván nehéz meghozni egy efféle döntést, de egyelőre nem érzem a hatását, ez hosszú folyamat, amíg leülepszik az emberben. Biztos furcsa lesz a válogatott nélkül.”

Világbajnok pólósból sportmenedzser

Mosolygós világbajnok a TF-en. (A kép forrása: m4sport.hu)

A rokonszenves pólós hatéves kora óta sportol, tíz évig úszott, azt követően váltott vízilabdára. Vagyis több mint két évtizede van vizes közegben, rengeteg tapasztalatot szerzett, s ezt a civil életben, munkája során igyekszik hasznosítani.

„Noha nincs gyakorlatom a sportmenedzser szakmában, szeretném megtanulni. Az élet minden területén fontos az előrelépés, sportpályafutásomat is ez a hozzáállás határozza meg. Az életem nagy részét a víz körül töltöttem, ott nőttem fel, sok mindent megismertem, lesz mit beépítenem a munkámba. De ezek egyelőre távlati célok, mert most az a legfontosabb, hogy folytassam a tanulást” – hangsúlyozta Takács Orsolya.

Elszántsággal, tehetséggel és szorgalommal sok mindent el lehet érni. Úgyhogy nincs mitől tartania.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!