Edzőképzés: együttműködési megállapodás a TF és az MKSZ között
2017. augusztus 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE, korábbi nevén TF) rektora, valamint Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sportigazgatója együttműködési megállapodást írt alá az intézmény tanévnyitó ünnepségén hétfőn.

Edzőképzés együttműködési megállapodás a TF és az MKSZ között

Az együttműködés alapvető célja, hogy a magyar kézilabdasport stratégiai céljainak megfelelően az egyetem szerepvállalása, szakmai felkészítő tevékenysége révén szolgálja a kézilabda fejlődését, valamint a sportszakember-képzést, az MKSZ pedig a maga eszközeivel segítse a hallgatók sportági tevékenységét.

Mocsai Lajos, a TF rektora a mostani tanévben újrainduló edzőképzés kapcsán kiemelte, hogy az egyetem múltja sok mindenre kötelezi az intézményt, de immáron megfelelő jövőképe is van a TF-nek.

„Közép-Európa legerősebb sportoktatási központját szeretnénk létrehozni, ehhez a strukturális korszerűsítés mellett a versenyképes tudás átadására is szükség van” – tette hozzá.

Edzőképzés együttműködési megállapodás a TF és az MKSZ között

A 2014-ben a Semmelweis Egyetem égisze alól kikerülő, újra önállóvá vált intézmény egyik legfőbb célja volt, hogy újraindítsa az edzőképzést. A szakedzői diplomát adó, hat szemeszterben történő BSc-képzést nappali tagozaton öt sportágban (hat szakágban), míg levelezőn huszonnégy sportágban (huszonöt szakágban) hirdették meg. A 12 év után újrainduló edzőképzésre összesen 247-en nyertek felvételt, 47-en a nappali tagozaton, 200-an levelezőn kezdik meg tanulmányaikat.

A TF-en várhatóan 2100 hallgató tanul ebben a tanévben, ebből 651-en nyertek most felvételt, köztük közel nyolcvan olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!