Hagyományteremtés TF-es módra
2017. október 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A tavalyi jubileumi 1956-os, két országban párhuzamosan zajló teljesítmény túrájának hagyományát tartották életben a Testnevelési Egyetem hallgatói és munkatársai 2017. október 23-án. A létszám a 2016-os túrához képest változott, hiszen a tavalyi négy jármod helyett idén csak egy, a kerékpározás került kiválasztásra, azonban a kedvezőtlen és esős idő ellenére a kitartás töretlenül jellemezte a résztvevőket.

Az útvonal Esztergomtól az egyetem Római-parti vízitelepéig tartott. A táv 61 kilométerét 3 óra alatt teljesítette a csapat, pihenőt alig tartva, átlagsebességük 20,4 km/ h volt.

Hagyományteremtés TF-es módra

A Rekreáció Tanszék kollégái mindenki szerint rendkívül ízletes, bográcsban készített paprikás krumplival, péksüteménnyel és forró teával várták a zord időjárás miatt elázott kerékpárosokat. Az eső mellett a megemlékezés hangulata is végigkísérte a napot, étkezés közben pedig rengetek tavaly szerzett emléket, történetet elevenítettünk fel.

Köszönjük a Testnevelési Egyetem támogatását, a szervezők áldozatos munkáját és végül, de természetesen nem utolsó sorban a résztvevők teljesítményét, elszántságát, melynek köszönhetően ismét egyetemünk szellemiségéhez méltón emlékeztünk hőseinkre.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!