Végtelen tudomány
2017. november 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Múlt héten, csütörtökön és pénteken rendezték meg egyetemünkön a 47. Mozgásbiológiai Konferenciát. A kétnapos eseményen nyolc szekcióban összesen 45 előadást tartottak, ez a szám fölülmúlja a sokéves átlagot (30-40).

Végtelen tudomány (Hamar Pál)

„Ezerkilencszázhetvenben Tihanyban rendezték meg az első Mozgásbiológiai Konferenciát, amiként utána tíz-tizenöt évig minden esztendőben – mondta érdeklődésünkre prof. dr. Hamar Pál, a Tanárképző Intézet igazgatója, oktatási rektorhelyettes, e népszerű és sikeres konferencia „motorja”. – Az elmúlt másfél évtizedben jellemzően a Testnevelési Egyetem volt a házigazda, és úgy gondolom, ez így is van rendjén, elvégre ezen az eseményen kiválóan ötvöződik a sportszakma és a tudomány, azt is mondhatom, hogy e tekintetben unikális a konferencia.”

A szervező munkát ebben az évben is egy kis csapat végezte, amelyből külön kiemelendő a tudományos programbizottság két tagja, Keresztesi Katalin és Budainé Csepela Yvette. Hogy lesz-e 48., 49. és 50. Mozgásbiológiai Konferencia, nem is lehet kérdés, olyan sokszínű, érdekes és természetesen tudománytól átitatott rendezvényről beszélünk, amelynek idehaza nincsen párja – az idő múlása sem szabhat határt neki.

„Ha valami megélt több mint negyven évet, az bármennyit megélhet – hangsúlyozta a Testnevelési Egyetemet 37 éve erősítő Hamar Pál, aki a Magyar Biológiai Társaság Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztályának elnöke is egyben. – Minden évben szívesen szervezzük meg és várjuk ezt a konferenciát, s az idén külön öröm volt számunkra, hogy a már meglévő támogatók mellé újabbak érkeztek, belépett például a Magyar Edzők Társasága (MET) is. A múlt heti kétnapos eseményen is családias légkört teremtettünk, ennek a konferenciának ugyanis ez az egyik filozófiája. Örömmel töltött el minket, hogy sok fiatal jelentkezett ezúttal is, akiknek tudniuk kell: segítő szándékkal terelgetjük őket a tudomány rögös útján.”

S ki tudja, egyikük-másikuk talán telt házas előadást tart majd a Testnevelési Egyetemen – a 100. Mozgásbiológiai Konferencián.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!