Egy konferencia tapasztalatai
2018. január 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy sikere volt a dr. Nyerges  Mihály emlékére kedden a Testnevelési Egyetemen rendezett eseménynek, az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című konferenciának, amelyet egyetemünk és a Magyar Sporttudományi Társaság közösen szervezett meg.

Vajon mi volt a rendezvény fő hozadéka?

„Talán az objektív és tudományos eredményeken alapuló információátadás – válaszolta megkeresésünkre dr. habil. Géczi Gábor, a Testnevelési Egyetem sportmenedzsment tanszékének vezetője. – A menedzsment és a gazdaság szempontjából sajnos igencsak kevés publikáció jelenik meg a magyar sportról, ezért is tartom, illetve tartjuk fontosnak az efféle konferenciák megrendezését."

Egy konferencia tapasztalatai (Géczi Gábor)

Dr. Géczi Gábor előadás közben a Pécsi Tudományegyetemen (Fotó: pte.hu)

A korábbi ragyogó jégkorongkapustól azt is megkérdeztük, idehaza hol tart a „fejlődésben” a sportmenedzsment mint szakma.
 
„Világviszonylatban is megállapítható, hogy a televíziós jogdíjakból befolyó hatalmas összegek serkentették a sportmenedzsment kibontakozását – fogalmazott Géczi Gábor. – Az elmúlt években idehaza is jelentős előrelépést tapasztalni, most már van pénz a különböző sportágakban, s ennek mentén kialakulhat egy erős sportmenedzsment. A pénz azonban önmagában nem elegendő, az önkéntesség és a szaktudás ugyanígy alapfeltétele a fejlődésnek.”
 
A keddi konferenciához visszakanyarodva arról érdeklődtünk a tanszékvezetőnél, hogy az idén miért nem talált gazdára az elmúlt öt évben rendre átadott Nyerges Mihály emlékérem.
 
„Ez voltaképpen egy életműdíj, s akiket érdemesnek tartottunk volna az elismerésre, azok korábban már megkapták. De biztos vagyok benne, hogy a jövőben ismét átadhatjuk!"

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!