Jól éreztük magunkat!
2018. február 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December elején figyeltem fel a felhívásra. Kvízjátékot hirdettek. Mivel engem minden ilyen „agyjáték” érdekel, azonnal rákérdeztem: Tanárok is mehetnek? Igen, de mivel már csak 1 nap volt hátra a kezdésig, nem sikerült összeállítani egy (3 vagy 4 fős) csapatot.

Sirgely Mátyás III. éves BSc sportszervező szakos hallgató ötletgazda a Felvidéki Szepsiből származik, ahol már évek óta szervez ilyen vetélkedőket. Ő szólt az újabb estéről is. Két nap alatt sikerült a négyfős társaságot összeverbuválni, és szerda este fél 8-kor máris a Széll Kálmán téri Stifler Bárban találtuk magunkat. A résztvevők a bár tiszta, étel- és italszag mentes hátsó termében, 10 db 3-4 fős asztaloknál foglaltak helyet, köztük mi is. Az asztalokon a csapatok nevei. Mi a „Mindhalálig TF” nevet választottuk.

A 7 témakörben feltett kérdések nagyon szórakoztatóak, érdekesek és változatosak voltak, mint például közélet, filmek, híres emberek. Volt, hogy csak kérdést kaptunk, volt, hogy  fotókat, zenét, vagy térképeket, eseményeket kellett felismerni. A feladatok gyorsan váltották egymást. Miközben mi dolgoztunk, a program további munkatársai/segítői (Németh Renáta, Horváth Dávid és Vándor Ágnes), szélsebesen értékelték az eredményeket. A köztes időben ki egy-egy finom Zing hamburgert fogyasztott el, vagy ivott egy pohár sört, ki pedig csak éppen beszélgetett. Fél 11-re befejeződött a verseny. A program profi módon volt megszervezve, a hely kitűnő választás volt, nagyon jól éreztük magunkat. Nagy örömmel láttuk, hogy a fiatalok milyen lelkesen vesznek részt ezen a Klebelsberg Kuno Szakkollégium által szponzorált eseményen. Mint megtudtuk, vannak akik „sorba állnak” az indulásért, hogy ott lehessenek a vetélkedőn. Egy olyan eseményen, ahol végre nem a mobilt, hanem az agyat kell használni!

Mi is ezért mentünk el. Na, és, ha már elmentünk, meg is nyertük a játékot!

Elhatároztuk, hogy elmegyünk a következő alkalommal is, de díjat többet nem kérünk. Csak jól akarjuk érezni megint magunkat.

Álljon itt a győztes csapat tagjainak neve: Szikora Katalin, Vizkeleti László, Farkas Péter, Nemerkényi Krisztina.

Jól éreztük magunkat!

Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!