Hírek

ERASMUS hallgatók a TF-en

Három évvel ezelőtt vezettük be a magyar nyelvi tantárgy mellett a „Hungarian Culture” tanulmányokat a különböző országokból érkező hallgatóknak. Ezt azért tettük, hogy mélyebb ismereteket szerezhessenek Magyarországról.

Sokat lehetett építeni a félév elején a Nemzetközi Osztály által szervezett Esztergomba tett túrára, amely egy jó kezdet volt a tanulmányokhoz. Az elméleti órákon az ország földrajzi, történelmi, kulturális, illetve turisztikai szempontból fontos, illetve érdekes helyszíneit igyekeztem bemutatni. Nagy örömünkre szolgált, hogy a hallgatók igen érdeklődőek és fogékonyak voltak az anyag iránt: az órán látottak alapján többen felkeresték/felkeresik a számukra érdekesnek és érdemesnek bizonyuló helyeket.

ERASMUS hallgatók a TF-en

Az egyik ilyen hely, amelyről szó volt, nagyon izgatta a hallgatók fantáziáját. Ez a Galyatetőn újjáépített kilátóban egy bivakban eltöltendő éjszaka volt. Kis segítséggel, de végül busszal eljutottak a célhoz, ahol kemény hidegben egy különleges éjszakát töltöttek. Az esemény után a résztvevők elmondták, hogy megérte, másnap reggel az egész Mátra a lábuk előtt hevert! Szerintük ez volt magyarországi tartózkodásuk egyik legmaradandóbb élménye.

ERASMUS hallgatók a TF-en

Az elméleti órák mellett – a tantárgy jellegéből adódóan - több gyakorlati órát is beiktattunk. Voltunk többek között a Gellért-hegyen, a Terror Házában, illetve a Parlamentben. Emellett különösen a barlangok, a solymászat és a fürdők érdekelték őket. A jövő héten még egy közös párnapos balatoni látogatást tesznek. Azok pedig, akik még júniusban is itt maradnak, azt tervezik, hogy a Kéktúra útvonal egyes részein is végigmennek gyalog, vagy kerékpárral.

Lassan végéhez érkezik a fél, vagy – néhányuknak – egyéves magyarországi tartózkodásuk, és többen elmesélték, hogy szívesen maradnának még (vagy jönnének vissza) Magyarországra dolgozni, vagy élni. Nagyon jól érezték magukat nálunk.

Erasmus,Magyarország,külföldi hallgatók