Jó embereket faragni
2018. július 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Második évét kezdi hamarosan a Testnevelési Egyetem edzőképzésén Varga Dániel, olimpiai és világbajnok vízilabdázónk, akinek feltett szándéka, hogy játékos pályafutását lezárva trénerként is a lehető legmagasabbra jusson. Ami azt illeti, már jócskán túl van az első lépéseken, hiszen ő edzi a Ferencváros ificsapatát – vele beszélgettünk.

Jó embereket faragni (Varga Dániel)

„Hagyománytisztelő férfiként nem csupán jó sportolókat, hanem jó embereket igyekszem faragni a fiatalokból – hangsúlyozta a 34 esztendős pólós, aki az idén bajnoki címet szerzett a Fradival (a döntő utolsó mérkőzésén három gólt lőve volt főszereplő), majd befejezte sikerekben gazdag profi pályafutását. – Játékos karrierem lezárását követően az edzői szakmára és a tanulásra, a Testnevelési Egyetemre fókuszálok.”

No meg a családjára, hiszen várhatóan a jövő héten születik meg második kisfia. Természetes, hogy megpróbál minél több időt tölteni szeretteivel, még ha ennek megvalósítása embert próbáló feladat is. „Most nyáron hét órát vesz igénybe a napi két edzés megtartása, plusz ehhez jön még az utazás, szóval nem vagyok időmilliomos” – utalt elfoglaltságára, kötelezettségére Varga Dániel. Nem csoda, hogy ebben az időszakban szünetelteti művészi tevékenységét, a festészetet.

A mozgás, a sportolás azonban lételeme, úgy is fogalmazhatunk, van számára sportélet a vízilabdán túl.

„Egyelőre nem találtam meg azt a sportot, amelyet rendszeresen szeretnék űzni a szabadidőmben. Jó lenne valamilyen labdajátékot találni, ahol a barátaimmal együtt lehetek. A vízilabdázás egyáltalán nem hiányzik, egyelőre az úszásra is nehezen veszem rá magam. Mostanában futok, vagy a konditeremben találom meg a mozgás örömét. Hiányérzetem nincsen, gyönyörű és sikeres pályafutás áll mögöttem.”

fotó: vargadaniel.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!