Videokonferencia a nemzetközi képzések hallgatóinak
2011. május 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 19-én rendhagyó, de remélhetőleg hagyományteremtő órán vettek részt a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (vagyis a NET), valamint az Intenzív Kajak-Kenu Edzői Tanfolyam hallgatói.

NET videókonferencia (hírek)

A Hepp Ferenc teremben 18 országból összegyűlt hatvan hallgatónak Lausanne-ból élőben tartott prezentációt Yassine Yousfi, a NOB Olimpiai Szolidaritás edzőképzés projektmenedzsere. Az előadás szervezője és moderátora Dr. Kozsla Tibor, a kar stratégiai és nemzetközi igazgatója volt, aki kiemelte, hogy ez egy pilot projekt, és ha jól sikerül, a jövőben is szeretne ehhez hasonló előadásokat szervezni.

Yassine Yousfi beszélt többek közt az Olimpiai Szolidaritás program történetéről, küldetéséről, és arról, milyen kapcsolatrendszert sikerült kialakítania a programnak a nemzeti olimpiai bizottságokkal, valamint egyéb sport szervezetekkel. Sokak megdöbbenésére elárulta, hogy az Olimpiai Szolidaritás költségvetése kizárólag az olimpiai játékok televíziós jogainak NOB-ra eső részéből származik, vagyis a NET-es hallgatók is a jogdíjakból befolyt összegeknek köszönhetik a magyarországi programot. A költségvetés pedig a program 1985-ös elindulása óta folyamatosan növekszik a tv-s jogdíjak növekedésének köszönhetően.

A prezentációt záró rész, a program altípusainak ismertetése után a hallgatók kérdéseket tehettek fel, és a bátrabbak éltek is a lehetőséggel.

Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=107]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!