Szerb delegáció a TF-en
2014. december 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Baráti légkörben zajlott le a belgrádi Nikola Tesla Egyetem Sport Kara delegációjának december 9-i látogatása. Ez egy fiatal, nemrég alakult, nagyon ambiciózus intézmény.

Szerb delegáció a TF-en

Először - még júniusban - a Sportszaknyelvi Lektorátust keresték meg emailben a szaknyelvoktatás miatt, majd utána a különböző labdajátékokban - elsősorban a kosárlabdában ­- való együttműködés lehetősége merült fel, így rövid idő alatt döntés született a delegáció fogadásáról.

A négytagú delegációban Dr. Bojan Sekulic, az intézményi tanács elnöke mellett egy szaktanácsadó, egy kutató és a nyelvi egység egy docense kapott helyet.

A TF bejárása során a látottak jók benyomást tettek a látogatókra (az atlétika csarnok, a Főépület, az olimpiai táblák, a könyvtár). Részletesebben a Nyelvi Lektorátus, valamint a Mozgásszimulációs Laboratórium megtekintésére került sor (Tihanyi József professzor bemutatásával).

A munkaebéd során már a megbízott intézményvezető, Sterbenz Tamás is bekapcsolódott a megbeszélésekbe. Ekkor körvonalazódtak azok a tevékenységek, amelyekben közös munka, együttműködés valósulhatna meg. A TF felkérést kapott, hogy részt vegyen egy a sportesemények során előforduló erőszak megelőzésére indított projektben. Emellett a kosárlabda oktatás és edzőképzés, a nők és a sport, illetve a szaknyelvoktatás területén merült fel az együttműködés lehetősége, amely közös munkában, illetve cseretanár és cserediák utazásokon keresztül valósulhatna meg. E megbeszélésen Rátgéber László is részt vett. Kozsla Tibor, a Nemzetközi Igazgatóság vezetője délután találkozott és folytatott megbeszélést a delegáció tagjaival.

A küldöttség a kapcsolatkialakítás érdekében teendő újabb látogatás ígéretével távozott a TF-ről a délutáni órákban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!