TF Olimpiai Esték november 5-én
2012. október 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hétfő este 6-kor a Főépület Hepp Ferenc termében a Magyar Judo Szövetség vezetői, az olimpikonok, azok edzői és felkészítői lesznek vendégeink:

  • Ungvári Miklós Olimpiai ezüstérmes, 3x világbajnoki bronzérmes, 3x felnőtt Európa bajnok és 3x EB ezüstérmes
  • Bíró Tamás mesteredző, Ungvári Miklós nevelőedzője és edzője
  • Karakas Hedvig Olimpiai 5. helyezett, világbajnoki bronzérmes, 2x felnőtt EB bronzérmes és Junior Európa és Világbajnok
  • Nagy András, a Magyar Judo Szövetség sportigazgatója, olimpiai sportágvezető
Ezen az estén különös hangsúlyt kap a tudomány szerepe is, ezzel is megünnepelve a Magyar Tudomány Ünnepét, mely idén a november 5 és 30. közötti rendezvényeket öleli fel országszerte.

A Londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékokon eredményes sportolók, valamint a sporttudomány és a kapcsolódó tudományterületeket képviselő szakemberek (medicina, pszichológia) ismét együtt elemzik a londonig vezető utat, az ottani sikereket és beszélgetnek a jövő kihívásairól, melynek fontos része az egyre emelkedő színvonalú (sport) tudományos háttér megteremtése.

A rendezvény és a téma tudományos magját a teljesítményfokozás jelenti. Ideális esetben a sikerkovácsok egy kisebb csapatot alkotnak és az edző mellett legalább 3-4 szakember segíti a sportoló felkészülését.

A Magyar Tudomány Ünnepe idején még további 3 alkalommal, hétfő esténként a következő sorrendben szerepelnek a sikersportágak sportszövetségi vezetői, az edzők, sportszakemberek és az ünnepelt sportolók, csapatok:

  • november 12. A Magyar Birkózó Szövetségtől: ezüstérmes Lőrincz Tamás, a bronzérmes Módos Péter, és dr. Hegedűs Csaba vezetésével és a szövetség edzőit, vezetőit is várjuk
  • november 19. A Magyar Öttusa Szövetségtől: a bronzérmes Marosi Ádámot és az olimpikonokat Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány vezetésével, és a szövetség szakember gárdáját, a vezetőket várjuk
  • november 26. A Magyar Vízilabda Szövetségtől: Kemény Dénes leköszönő szövetségi kapitány vezetésével az egy évtizeden át rendkívül sikeres válogatottakat, szakembereket, vezetőket is várjuk.
Mint rendszeres olvasóink és az Olimpiai Esték látogatói tudják, szeptember óta olimpiai bajnokok, helyezettek és olimpikonok sportági szövetségei (úszás, szabadvizi úszás, atlétika, kajak-kenu és vívás), valamint a paralimpiai érmesek, sportolók vettek eddig részt a rendezvénysorozaton.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!