VII. Bácsalmási Emlékverseny
2012. március 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idei fedett pályás versenysorozatunk harmadik - egyben legfontosabb - állomásához érkeztünk a március 1-én megrendezésre került VII. dr. Bácsalmási Péter Nemzetközi Emlékversenyünkkel.

A korábban megrendezett (február 4. és február 11.) versenyeinken sajnálatosan erős havazás és hófúvás helyett a meteorológiai tavasz első napja csodásan kárpótolta a versenyre igyekvőket. Túl szép is lenne így a történet, ha a Kolozsvári Egyetemről érkezők kisbusza nem karambolozott volna nem mesze a határtól! A kezdeti nagy ijedtséget szerencsére feloldotta, hogy komolyabb személyi sérülés nem történt, de sajnos így a nemzetközi mezőnyünk "dandárját" képező kolozsváriak elmaradtak versenyünkről.

A Zenta atlétikáját képviselő versenyzők színvonalas versenyzéssel próbálták pótolni rendezvényünk nemzetközi mivoltát.

Oktatási időszakban, hétköznap (csütörtök) megrendezésre kerülő verseny erénye, hogy számos érdeklődő, egyéb sportágat űző hallgató is könnyen megtekintheti atlétikai versenyünket. A versenybírói engedéllyel rendelkező sportszakmai gyakorlatot folytató szakképzős hallgatóink pedig megtapasztalhatják a versenyrendezés nehézségeit. A dolog hátulütője talán csak annyi, hogy a csarnok leterheltsége miatt csak a 15.30-as kezdés volt kivitelezhető, és az egyéb edzések érdekében a versenyt 19.00-ig be kellett fejezni!

A feszített ütemben lebonyolított verseny eredményeit lásd a MASZ honlapon.

16.00-kor, az ünnepélyes megnyitón Szalma László Sportszakmai dékán helyettes Úr ismertette és méltatta versenyünk névadójának - dr. Bácsalmási Péter bácsinak - szakmailag igen gazdag és elévülhetetlen érdemekkel teli pályafutását.

Utána fia, dr. Bácsalmási László a Sportjáték Tanszék tanára kívánt jó versenyzést és szép sikereket az atlétáknak.

Megható látvány volt a gyerekek szinte gigászi küzdelme a helyezésekért és külön öröm volt látni, ahogyan diadalmas léptekkel emelkedtek az eredményhirdetéskor a dobogó különböző fokaira. Szponzoraink révén nagyon sok értékes - igazán a gyerekeknek szánt - ajándékokkal is kedveskedhettünk a szépen csillogó érmek átadásán túl.

A felnőttek versenyére is szép számmal érkeztek versenyzők, azonban már sokan (valószínűleg az ismert fedett pályás helyszíni problémák miatt) elkezdték a másodalapozást.

A TFSE olimpiai kerettag versenyzője, Bánhidi Bence 50m-es síkfutásban pár századra megközelítette az egyéni csúcsát (6,01 mp) és nagy csatában győzedelmeskedett a KSI színeiben induló tehetséges Cser Bence (6,09 mp) előtt.

A férfi magasugrás mezőnyét uralták a TSC Geotech atlétái a Gerencsér testvérek (Ádám, Martin és Noel). Ádám az előző versenyünkön a 212 cm-es ugrásával igen közel került egyéni csúcsához, most - kisebb technikai hibák miatt - csak 205 cm-es eredménnyel nyerte versenyünket.

Az időrendben feltüntetett utolsó szám a női hármasugrás volt, melyet Hoffer Krisztina magabiztosan nyert (12,26 m).  Sajnos, Ő sem javított egyéni csúcsán.

A TF Csarnok névadójáról elnevezett versenyünket összességében színvonalasnak és dr. Bácsalmási Péter örökségéhez méltónak ítéljük meg. Versenyünket a TFSE Elnöke, a TF Tanulmányi Dékán helyettese is megtisztelte. Megjelent és díjakat átadott át a MASZ  (Dornbach Ildikó, Klenóczky Bea) és a MEFS (Székely Mózes, Kovács György) szakmai vezetése is. Jövőre egy "nyitottabb" időrenddel várunk minden kedves versenyzőt és érdeklődőt! Addig is sok szép eredményt és sikeres versenyzést kíván mindenkinek a TFSE atlétika szakosztálya és a TF Atlétika Tanszéke.

Dr. Vágó Béla, Lohn Angéla, Szalma László

[nggallery id=141]

fotó: Lukácsi Balázs

Utolsó módosítás: 2021. július 1. 12:58
nyomtatás
2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!